Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Transitie van betekenis

Organiseren van collectieve waarde

Gebonden Nederlands 2024 9789024463770
Nog niet verschenen, verwacht op 08‑12‑2025
47,50

Samenvatting

Organisaties en overheden lijden aan veranderkundige armoede. Daardoor lukt het niet urgente en complexe sociale, ecologische en materiële duurzaamheidsopgaven succesvol het hoofd te bieden. Het ontbreekt aan een concreet doel, gezamenlijke betekenis, nieuwe vormen van (collectieve) waardecreatie en een methodische aanpak.

Om uit deze impasse te komen zoekt Jan Jonker naar vormen van betekenisvol organiseren die wel leiden tot collectieve waardecreatie rond duurzaamheid, circulariteit, sociale inclusiviteit en biodiversiteit. Met zijn WEconomy Model biedt hij een handelingsperspectief om fundamentele veranderingen vorm te geven. Uiteindelijk is het volgens hem onvermijdelijk dat we ons huidige sociale contract omvormen tot een sociaaleconomisch-ecologisch contract.

Transitie van betekenis is een rijk inspiratieboek voor veranderaars, beleidsmakers, leidinggevenden, politici en iedereen die wil bijdragen aan de grote veranderopgaven van deze tijd. De tientallen infographics, schema’s en modellen dragen bij aan het concreet vormgeven van fundamentele veranderingen in een lokale of regionale context.

Specificaties

ISBN13:9789024463770
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:256
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:8-12-2025
ISSN:

Over Jan Jonker

Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam ondernemen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. De afgelopen jaren heeft hij daarnaast de Pierre de Fermat-leerstoel aan de Toulouse Business School in Frankrijk en de wisselleerstoel Emile Francqui aan de Vrije Universiteit Brussel bekleed. Zijn werk richt zich op drie samenhangende thema’s: de opkomst van een andere meer duurzame economie, de WEconomy, het ontwikkelen van nieuwe duurzame businessmodellen en transactiesystemen waar geen geld aan te pas komt. Voor dat laatste ontwikkelde en lanceerde hij de app ‘SamSamBank’. Hij schreef met de hulp van heel veel mensen onder andere de bestsellers Duurzaam denken doen (2010), Nieuwe Business Modellen (2015) en Circulair organiseren (2018). De laatste jaren concentreert hij zich met zijn onderzoek meer en meer op de transitievraag die duurzaamheid en circulariteit met zich meebrengen. Hij werkt al jaren samen met Niels Faber aan columns, artikelen en boeken over duurzaamheid, de circulaire economie en transitie. Hij is bereikbaar via: janjonker@wxs.nl.

Andere boeken door Jan Jonker

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Transitie van betekenis