Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Superschool

Het succesverhaal van een bevlogen schooldirecteur

Paperback Nederlands 2015 9789035143647
1
Voormalig Nr. 1Totaal 52 dagen
EvergreenTotaal 460 dagen
Verkooppositie 59Hoogste positie: 1
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

In 2009 werd Eric van 't Zelfde directeur van een van de slechtste scholen van Rotterdam. Een school met slechts 34 aanmeldingen van nieuwe leerlingen, dramatische examenresultaten, vermoeide docenten en criminaliteit.

Van 't Zelfde pakte de problemen buiten de gebaande paden aan. Maar liefst 56 docenten vertrokken, van wie 34 in zijn eerste jaar als directeur. Hij voerde de in zijn eenvoud geniale gedragsregel 'je gedraagt je' in. Hij verwijderde tegen de wet in een aantal leerlingen en moest zich voor de rechter verantwoorden.

Zijn onorthodoxe aanpak leverde gedonder op: bedreigende situaties en persoonsbewaking. Maar het had resultaat: na een aantal jaar begon zijn school op of boven het landelijke gemiddelde te scoren.

In vijf jaar tijd van de slechtste school van Nederland naar een van de beste scholen van Nederland: wie is de man die dat samen met zijn team realiseert?

In 'Superschool' beschrijft Eric van 't Zelfde zijn levensgeschiedenis en vertelt hij het bevlogen verhaal van zijn school en de mensen die daar rondlopen. Maar de successen hebben een stevige prijs; een prijs die docenten betalen, maar die Nederland en de politiek nooit zien, of willen zien. Superschool is een must voor iedereen die met het onderwijs te maken heeft, als ouder, leraar, beleidsmaker of belangstellende.

Eric van 't Zelfde (1972) was leraar in Den Haag, Scheveningen en Gorinchem, voordat hij in 2009 directeur werd van de Hugo de Groot in Rotterdam.

Specificaties

ISBN13:9789035143647
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:14-11-2015
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Superschool
Anouk Folstar | 8 februari 2017
Superschool is een combinatie tussen een gepassioneerd betoog over onderwijs en de herinneringen aan een zwaarbevochten strijd die nog niet ten einde is. Want als één ding duidelijk wordt in het boek: gemakkelijk was én is het niet.
Lees verder
recensie
Superschool
Bert Thiel | 10 november 2015
'Om het voor te zijn dat mensen zullen zeggen: er was geen Hugo, er was geen team dat 60 in plaats van 36 uren per week werkte zonder betaald te worden. … Er was geen school die van de slechtste school van Nederland naar de beste havo ging. Om dit voor te zijn is dit boek geschreven' – met deze omineuze woorden eindigt Eric van ’t Zelfde zijn boek Superschool, Het succesverhaal van een bevlogen schooldirecteur. Een boek dat bewondering oproept, verontrust en boos maakt en een verpletterende indruk achterlaat.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
10 stemmen
7
2
1
0
0

Over Eric van 't Zelfde

Eric van 't Zelfde (1972) was leraar in Den Haag, Scheveningen en Gorinchem, voordat hij in 2009 directeur werd van de Hugo de Groot in Rotterdam, op dat moment de slechtste school van Nederland. Binnen vijf jaar maakte hij er een van de beste scholen van het land van. Hij schreef hier de bestseller 'Superschool' over dat inmiddels zijn 28ste druk heeft gezien. In 2015 eindigde het avontuur in Rotterdam en werd hij achtereenvolgens rector, weer directeur en wederom rector van een school. Zijn specialisatie: het team bouwen dat het onderwijs naar grote hoogten brengt.  Eric is een voorstander van bildungsonderwijs. In 2000 ontving hij een Europese onderscheiding voor zijn literatuurmethode, Wanted Read or Alive, part 2.  

Andere boeken door Eric van 't Zelfde

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Hoe mijn script vorm kreeg
2. Van docent naar middenmanagement
3. Omkomen van ellende in een politieke organisatie
4. Starten op Zuid
5. Veiligheid
6. Terugkeer naar Hugo de Groot
7. Het ZO-model
8. De zware dossiers
9. De rechtszaak
10. Het verhaal van Q.
11. Het verhaal van Q. (deel 2)
12. Eric
13. De Ridderhof
14. Van zwak naar onvoldoende
15. Wie zijn wij toch?
16. Directeurschap
17. Hoe het ook kan

Nawoord
Woord van dank

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Superschool