Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preventie door paramedici

Gezondheidsbevordering en zelfmanagement

Paperback Nederlands 2019 9789036823197
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Het boek 'Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici' gaat over het bevorderen van gezondheid en gezond gedrag. Veel patiënten kunnen hun gezondheid verbeteren door het managen van hun (chronische) gezondheidsprobleem. Ondersteund door professionals, kunnen zij aan de slag gaan met hun leefstijl, hun eigen gezondheid monitoren en hun zelfmanagement verbeteren. Succesvolle leefstijlverandering en effectief zelfmanagement leiden tot verbeterde therapietrouw,patiëntparticipatie en shared decision-making. Het veranderen van het gezondheids- en zelfmanagementgedrag van de patiënt vraagt betrokkenheid van professionals.

De effectiviteit van het bevorderen van de gezondheid en het zelfmanagement staat of valt met zowel een gemotiveerde patiënt als een gemotiveerde professional. Het is daarbij de verantwoordelijkheid van de professional de patiënt te ondersteunen in een gezonde leefstijl en bij het zelfmanagement.

Dit vormt de kern van het boek.Het boek bekijkt gezondheid op micro-, meso- en macroniveau en geeft 'handen en voeten' aan preventie,gezondheidsbevordering en gezondheidsvoorlichting voor de verschillende paramedische beroepen. De beroepsgroepen komen aan bod in actuele inzichten die zijn ontleend aan recente, evidence-based gegevens uit wetenschappelijk onderzoek en uit de beroepspraktijk. Nieuw in deze druk zijn de trainingen 'bevorderen van het zelfmanagement van de patiënt' en 'de professional als gezondheidscoach'.

'Gezondheidsbevordering en zelfmanagement door paramedici' is geschreven voor alle bachelor- en masteropleidingengezondheidszorg, voor fysiotherapeuten, diëtisten,mondhygiënisten, logopedisten, farmakundigen, cesartherapeuten en optometristen, kortom voor alle professionals die in hun beroepsuitoefening te maken hebben met patiënten in de gezondheidszorg.Dr. Barbara Sassen is verbonden aan de University of Applied Science, faculteit Gezondheidszorg, Hogeschool Utrecht.

Specificaties

ISBN13:9789036823197
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:296
Druk:5
Verschijningsdatum:16-5-2019
Hoofdrubriek:Paramedisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

1. Gezondheid, gezondheidsindicatoren en volksgezondheid
2. Gezondheid, gezondheidsrisico’s en volksgezondheid in kaart brengen
3. Preventie binnen de paramedische beroepsuitoefening
4. Gezondheidsbevordering en gezondheidsvoorlichting door paramedici
5. Patiëntenvoorlichting en het bevorderen van zelfmanagement door paramedici
6. Paramedici en zelfmanagement - de professionals als gezondheidscoach

Afkortingen
Literatuur
Register
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Preventie door paramedici