Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het tij tegen

De democratische rechtsorde als fundament

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789044653168
Direct te downloaden

Samenvatting

We komen er niet onderuit: de meeste van de grote problemen waarmee we in 2023 worden geconfronteerd, waren er twintig, soms zelf veertig jaar geleden ook al. Van asiel tot stikstof, van klimaat tot groeiende maatschappelijke tegenstellingen, van voortgaande regelzucht tot toenemende politieke onvrede. In al die jaren heeft Herman Tjeenk Willink, in verschillende functies, betoogd dat het anders moest en anders kon. Maar zijn analyses werden in ‘Den Haag’ te abstract bevonden en zijn boodschap te somber.

Ook na zijn terugtreden als vicepresident van de Raad van State in 2012 is hij erop blijven wijzen dat het economisch denken over de overheid, het verwaarlozen van de verbindingen tussen overheid en burgersamenleving en het ontbreken van een inhoudelijk debat over de politieke keuzen die werden gemaakt de democratische rechtsorde langzaam maar zeker uitholden en uithollen.

Met de concrete gevolgen daarvan worden we nu in volle omvang geconfronteerd. Een kleine selectie uit Tjeenk Willinks betogen van de afgelopen tien jaar zijn samengebracht in 'Het tij tegen', steeds met een terugblik op de context waarin ze werden uitgesproken of geschreven.

Specificaties

ISBN13:9789044653168
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:192
Uitgever:Prometheus
Druk:1
Verschijningsdatum:16-5-2023
ISSN:
Jongbloed:Recht algemeen

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Herman Tjeenk Willink

Herman Tjeenk Willink (1942) verwierf in de loop der jaren, als voorzitter van de Eerste Kamer en als vicepresident van de Raad van State, de positie van boven de partijen staande adviseur van de regering. Hij was meermalen informateur van Nederlandse kabinetten, de laatste keer in 2017, bij de totstandkoming van het kabinet-Rutte III. Sinds 2012 is Tjeenk Willink minister van staat. Voor Groter denken, kleiner doen kreeg hij in 2019 de PrinsjesBoekenPrijs.

Andere boeken door Herman Tjeenk Willink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het tij tegen