Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Afstandsverkopen

Een praktische handleiding voor e-commerce in B2C (Belgisch recht)

Paperback Nederlands 2023 9789046611951
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek bevat drie delen die de e-commerce met particuliere klanten toelichten. Aan de hand van voorbeelden en een visuele benadering wordt de complexe materie uitgelegd, waardoor de lezer inzicht verwerft in deze nieuwe btw-regeling.

Deel 1 behandelt de afstandsverkopen met invoer of de zogenaamde extracommunautaire afstandsverkopen. Vooral in dit deel vormen de schema’s een verduidelijking van deze zeer complexe regeling. De werking van de IOSS-regeling wordt helder uiteengezet.

Deel 2 handelt over de nieuwe regeling van de intracommunautaire afstandsverkopen. Ook de regeling van de micro-ondernemingen komt hierbij aan bod. Het al dan niet gebruiken van het OSS-stelsel wordt toegelicht aan de hand van talrijke voorbeelden.

In deel 3 komen de grensoverschrijdende B2C-regels aan bod en hun integratie binnen het OSS-stelsel.

Ten slotte komen telkens ook de factureringsregels aan bod. Welk land is bevoegd aangaande de factureringsregels en moet er al dan niet een factuur worden uitgereikt?

Specificaties

ISBN13:9789046611951
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:86
Druk:2
Verschijningsdatum:10-3-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Stefan Ruysschaert

Stefan Ruysschaert is adviseur bij de FOD Financiën. Hij is o.a. redactielid van Taxwin en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool (Odyssee). Kenmerkend voor zijn boeken en artikelen is de heldere analyse van de btw-vraagstukken.

Andere boeken door Stefan Ruysschaert

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Afstandsverkopen