Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De vijf frustraties van teamwork

Hoe je ervoor zorgt dat samenwerken leuk blijft

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789047005728
10
Voormalig top 10Totaal 170 dagen
EvergreenTotaal 5411 dagen
Verkooppositie 2252Hoogste positie: 3
Direct te downloaden

Samenvatting

In 'De vijf frustraties van teamwork' legt Patrick Lencioni de kern van samenwerking in teams bloot. Dat doet hij aan de hand van een parabel, waarin Catherine Peterson als ceo een team moet leiden dat onderling zo in conflict is geraakt dat het de hele organisatie negatief beïnvloedt. Gaandeweg openbaren zich vijf grote frustraties waarmee teamleden worstelen, frustraties die de samenwerking saboteren: gebrek aan vertrouwen, angst voor confrontatie, gebrek aan betrokkenheid, afschuiven van verantwoordelijkheid en niet-resultaatgericht werken.

Lencioni laat middels dit verhaal zien hoe deze hindernissen ontstaan en hoe u ze achter u kunt laten. Vervolgens werkt hij het onderliggende model uit. Een boek met een krachtige boodschap voor iedereen die in of met teams werkt.

Specificaties

ISBN13:9789047005728
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:207
Druk:1
Verschijningsdatum:6-6-2012
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
De 5 frustraties van teamwork
Henny Portman | 16 februari 2018
In De 5 frustraties van teamwork – Hoe zorg je ervoor dat samenwerken leuk blijft legt Patrick Lencioni de essentie van samenwerking binnen een team uit. Het boek is alweer een aantal jaren beschikbaar maar ik kwam het tegen op vele lijstjes, bijvoorbeeld als een van de aanbevolen boeken binnen SAFe, zodat mijn nieuwsgierigheid getriggerd werd en een recensie op zijn plaats is.
Lees verder
recensie
De 5 frustraties van teamwork
Wies Bol | 3 januari 2005
Niet alleen de titel maar ook de foto op de omslag maakte dat ik nieuwsgierig werd naar de inhoud van 'De vijf frustraties van teamwork en hoe die te verhelpen' van Patrick Lencioni. 
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
27 stemmen
18
7
2
0
0

Over Patrick Lencioni

Patrick Lencioni is oprichter en directeur van The Table Group, een bedrijf dat zich sinds 1997 inzet om leiders te helpen de gezondheid van hun organisaties te verbeteren. Zijn principes worden omarmd door leiders wereldwijd en zijn overgenomen door allerlei soorten organisaties, waaronder multinationals, startups, professionele sportteams, het leger, non-profitorganisaties, kerken en scholen. Lencioni is de auteur van elf managementboeken met bijna zeven miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Zijn werk is onder meer verschenen in de Wall Street Journal, Harvard Business Review, Fortune, Bloomberg Businessweek en USA Today. Voordat Lencioni The Table Group oprichtte, was hij executive bij Sybase, Inc. Hij begon zijn carrière bij Bain & Company en werkte later bij Oracle Corporation. Lencioni woont met zijn vrouw en hun vier zonen in de San Francisco Bay Area.

Andere boeken door Patrick Lencioni

Inhoudsopgave

Introductie

Het verhaal

Geluk

Deel 1 - Matig presteren

Deel 2 - De vonk ontsteken

Deel 3 - Een zware klus.

Deel 4 - Op de goede weg

Het model

Samenvatting van het model
Teamonderzoek
Begrijpen en tegengaan van de vijf frustraties

Een laatste aantekening: de methoden van Catherine
Een bijzonder eerbetoon aan teamwork
Dankwoord
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De vijf frustraties van teamwork