Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Begrijp je het niet of bevalt het je niet?

Sterkere teams en betere dialogen met de 5 interactielagen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789047017042
10
Voormalig top 10Totaal 30 dagen
Voormalig top 100Totaal 118 dagen
Verkooppositie 3664Hoogste positie: 4
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe bouw je een sterk en succesvol team? Hoe vergroot je je eigen impact in de interactie met anderen? We weten dat communicatie binnen teams plaatsvindt op verschillende niveaus. Zo is er een bovenstroom waar je inhoud en procedures bespreekt. En er is een onderstroom die gaat over de onderlinge samenwerking, gevoelens en psychologische veiligheid. Maar er is nog een extra laag: het Script. Pas als je rekening houdt met al deze niveaus, creëer je echt openheid en veiligheid. Zodat iedereen durft te zeggen: ‘Ik begrijp het wel, maar het bevalt me eigenlijk niet.’

In dit boek beschrijft de ervaren leiderschapstrainer Jaap Weijers het impactvolle en zeer praktisch toepasbare model van de 5 interactielagen. Hierdoor word je je bewust van de gelaagdheid in alle gesprekken die je voert én leer je sterke teams te bouwen.

Als leider, begeleider of teamlid leer je welke interventies je kunt doen om je dialogen te verbeteren en je teams te laten groeien. Voor iedereen die zelf aan de slag wil met praktische inzichten en direct toepasbare werkvormen om inspirerend leiding te geven aan teams.

Specificaties

ISBN13:9789047017042
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:16-11-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Begrijp je het niet of bevalt het je niet? - ‘Betere dialogen met de 5 interactielagen’
Rudy Kor | 14 maart 2024
Communicatie tussen en binnen teams vindt plaats op verschillende niveaus. Hoe beter je herkent op welke communicatielaag je gesprekspartner communiceert, des te beter verloopt de communicatie. Met behulp van het zogenaamde vijf lagen denkmodel krijgt de lezer in ‘Begrijp je het niet of bevalt het je niet?’ inzicht wat er speelt tussen mensen.
Lees verder
recensie
Begrijp je het niet of bevalt je het niet? - ‘Ik wil hier direct mee aan de slag’
Henk Jan Kamsteeg | 5 maart 2024
Wie heeft er nooit eens gedoe – of gedonder – op de werkvloer. Veel gezeur is te herleiden – en op te lossen. Zeker aan de hand van ‘Begrijp je het niet of bevalt je het niet? - Sterkere teams en betere dialogen met de 5 interactielagen’ van Jaap Weijers.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (2)

interview
Als je de mores opschrijft, dan wordt de werkomgeving veiliger
Jeroen Ansink 12 februari 2024 Bij gedoe op het werk is lang niet altijd duidelijk waar mensen op doelen, zegt teamcoach Jaap Weijers in ‘Begrijp je het niet of bevalt het je niet?’ In het boek introduceert hij een denkmodel waarmee teams op dezelfde golflengte kunnen communiceren. ‘Vraag jezelf eens af: wat gebeurde er vroeger aan de eettafel wat we nu ook aan de vergadertafel zien?’
preview
Begrijp je het niet of bevalt het je niet? Sterkere teams met de 5 interactielagen
Jaap Weijers 28 november 2023 In 'Begrijp je het niet of bevalt het je niet?' beschrijft de ervaren leiderschapstrainer Jaap Weijers het impactvolle en zeer praktisch toepasbare model van de 5 interactielagen. Hierdoor word je je bewust van de gelaagdheid in alle gesprekken die je voert én leer je sterke teams te bouwen. In zijn preview vertelt hij erover.

Over Jaap Weijers

Jaap is geboren in 1973 in Haarlem en heeft het grootste deel van zijn script aangelegd door op te groeien in Hillegom, de Bollenstreek. In een gezin met ouders die vanaf hun 15e aan het werk moesten. Hard en veel werken, zonder dat de baan leuk hoeft te zijn dus. Dat wilde Jaap anders en hij had het geluk dat studeren een optie bleek. Na een opleiding aan de TU Eindhoven werkte hij een aantal jaren als management trainee bij KLM en later in diverse salesrollen bij een chemieconcern. Via een managementopleiding aan Business Universiteit Nyenrode raakte hij in contact met de wereld van trainers en coaches wat hem zo aansprak dat hij in 2005 de overstap maakte. Hij leerde het vak bij een klein trainingsbureau en door opleidingen te volgen en boeken te lezen. En vooral door heel veel trainingen te geven en teams te begeleiden. In 2009 ging hij zelfstandig verder en begon hij met Jawel (www.jawel.nu), een boutique trainingsbureau met experts op het gebied van leiderschap en ontwikkeling. In 2018 was hij co-auteur van een boek over een drijfvereninstrument dat Jawel toepast als middel om de binnenwereld meetbaar te maken: Profile Dynamics. In 2023 verscheen zijn boek 'Begrijp je het niet of bevalt het je niet' waarmee je leert hoe je sterke teams bouwt en betere dialogen voert, ook met jezelf, aan de hand van de 5 interactielagen Inhoud, Procedure, Gedrag, Binnenwereld en Script. Hij woont in Haarlem met zijn vrouw Mariëlle en kinderen Olivier en Jasmijn.

Andere boeken door Jaap Weijers

Inhoudsopgave

Inleiding 7

De 5 Interactielagen 13
Laag 1: Inhoud 25
Laag 2: Procedure 47
Laag 3: Gedrag 71
Laag 4: Binnenwereld 101
Laag 5: Script 135
De context: de wereld waarin we leven 165
De 5 Interactielagen Teamscan 177

Nawoord 193
Noten 197

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Begrijp je het niet of bevalt het je niet?