Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Als alle breinen werken

Waarom ruimte voor neurodiversiteit op het werk goed is voor iedereen

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789047017257
1
Voormalig Nr. 1Totaal 3 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1098Hoogste positie: 1
Direct te downloaden

Samenvatting

Ieder brein is uniek, en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer.

Toch zijn werkomgevingen vaak alleen afgestemd op de meest gangbare breinen. En daar wringt de schoen, want 20 procent van de mensen heeft een brein dat zodanig afwijkt dat we er labels als adhd, dyslexie of hoogsensitiviteit aan toekennen. Daar kleven vaak stigma’s aan, terwijl deze denkers hard nodig zijn: ze zijn vernieuwers, criticasters en creatievelingen. Door ruimte te maken voor neurodiversiteit – dus voor de verschillen in hoe mensen denken, communiceren en prikkels verwerken – komen hun talenten tot hun recht.

Saskia Schepers sprak talloze neurodivergenten, leidinggevenden en hr-managers en ontwikkelde direct toepasbare tools, zoals het breinpaspoort en de samendenksessie, waarmee werknemers en leidinggevenden een neuro-inclusieve werkplek kunnen vormgeven.

Dit boek biedt neurodivergenten een nieuw perspectief op hun eigen capaciteiten en geeft hun omgeving de tools om die capaciteiten volledig te benutten. En dat is niet alleen goed voor neurodivergenten, maar voor iedereen – want uiteindelijk werken álle breinen anders.

Specificaties

ISBN13:9789047017257
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:13-6-2023
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Als alle breinen werken - ‘Fijn boek met veel heel nuttige informatie’
Elly Stroo Cloeck | 23 januari 2024
De ondertitel van  ‘Als alle breinen werken’ is ‘Waarom ruimte voor neurodiversiteit goed is voor iedereen’. Nou, dat wil ik graag weten. Helemaal omdat auteur Saskia Schepers aangeeft dat neurodiverse teams tot wel 30% productiever zijn. En in dit prima boek maakt ze duidelijk hoe we te werk moeten gaan om dat te bereiken.
Lees verder
recensie
Als alle breinen werken - Neurodiversiteit als  cognitieve specialisatie
Liesbeth Tettero | 15 augustus 2023
Die medewerker die nooit gezellig meegaat met uitjes. Of die ene die zich met alle afdelingen bemoeit en altijd beren op de weg ziet. En die ene die niet te volgen is met al die stemmingswisselingen… 
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
14 stemmen
11
1
1
0
1

Interviews en artikelen (5)

achtergrond
Zomerlezen - De koffer van Cor Molenaar
Cor Molenaar 1 juli 2024 Cor Molenaar, is auteur en directeur van het adviesbureau eXQuo consultancy. Daarnaast is hij emeritus Hoogleraar E-Marketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. En... een veellezer. In dit blog deelt hij zijn aanbevelingen voor boeken die je deze zomer kunt lezen.
achtergrond
Managementboekengala 2024: ‘Kom, iedereen op het podium’
Hans van der Klis 1 mei 2024 Op het Managementboekengala 2024 is ‘Giftig gedoe op de werkplek’ van Caroline Koetsenruijter en Hans van der Loo bekroond als Managementboek van het Jaar 2024. Trouw aan hun verhaal nodigden de winnaars iedereen die had bijgedragen uit op het podium. ‘Ik hoop dat dit boek ertoe bijdraagt dat we de ontkenningsstrategie waar veel mensen zich van bedienen, als een soort tapijtje onder hen uit trekken.’
interview
Mijn agenda puilt uit
Hans van der Klis 26 maart 2024 De shortlist voor de verkiezing van het Managementboek van het Jaar 2024 telt vijf boeken: even interessant als divers. Wat opvalt: behalve de kwaliteit hebben ze ook gemeen dat ze buitengewoon actueel zijn. We vroegen de genomineerde auteurs naar hun eerste reactie. ‘Dit boek sluit aan bij de tijdgeest, veel mensen worstelen met deze vraagstukken.’
interview
Neurodiverse teams presteren beter
Bas Hakker 25 augustus 2023 Met ‘Als alle breinen werken’ schreef Saskia Schepers een mooi boek over neurodiversiteit. Het is een pleidooi voor het waarderen van talenten van mensen met autisme, ADHD, dyslexie en hoogsensitiviteit. ‘Aandacht voor neurodiversiteit komt organisaties ten goede.’ 
preview
Als alle breinen werken - Waarom ruimte voor neurodiversiteit op het werk goed is voor iedereen
Saskia Schepers 6 juli 2023 Stuur in godsnaam dyslectici naar Schiphol kopt het NRC in juni 2022. Want bij problematiek waar maar geen oplossing voor lijkt te komen heb je breinen nodig die gemaakt zijn om complexe zaken simpel te maken. Breinen die de oplossing voor zich zien en daarnaar handelen. Dyslectische breinen. 

Over Saskia Schepers

Saskia Schepers is dé expert en spreker op het gebied van neurodiversiteit en doceert aan diverse hogescholen en universiteiten. Ze is auteur van 'Als alle breinen werken' over neurodiversiteit binnen organisaties. Saskia is een creatieve geest die haar jarenlange HR ervaring en een achtergrond in organisatiewetenschappen inzet op thema's als learning & development, culture & change en neurodiversiteit. Saskia is momenteel onder meer bij ABN AMRO actief als projectmanager en adviseur op het gebied van HR(D) en welzijn. In 2022 won ze samen met het Diversiteit & inclusie-team van ABN AMRO de eerste Nederlandse Neurodiversiteit Award voor het neuro-inclusieve beleid bij deze bank.

Andere boeken door Saskia Schepers

Inhoudsopgave

Inleiding 9

Deel 1 – De kracht van neurodiversiteit 19

1 Wat is neurodiversiteit? 21
2 Neurodivergent talent 33
3 Waarom (nog) niet alle breinen werken 51
Intermezzo – De breinhandleiding 73

Deel 2 – Vraag een vis niet om in een boom te klimmen 83
4 Van leidinggeven naar ruimte geven 85
5 Meer dan de som der delen: het neurodiverse team 124
6 De radicaal inclusieve organisatie 156
7 Hoe floreer ik als neurodivergent op de werkvloer? 198

Deel 3 – Handreikingen voor gangbare en niet gangbare breinen 225
8 Labels als zijwieltjes? 229
9 Breinen onder de loep 236

Nawoord 283
Dankwoord 290
Boeken, artikelen en sites 295
Noten 300

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Als alle breinen werken