Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Hoe overleef je een narcist?

Herken manipulatie en gaslighting en kies eindelijk voor jezelf

Paperback Nederlands 2024 9789049202583
Nog niet verschenen, verwacht op 11‑04‑2024

Samenvatting

Wat is narcisme precies, en waaraan kun je een narcist herkennen? Leer de zes meest voorkomende narcistische archetypes te onderscheiden en je aan hun greep te ontworstelen.

Herken jij de narcist in jouw leven?
De klassieke narcist is charismatisch, zelfverzekerd en gefocust. Heeft meestal een machtspositie en vertoont manipulatief en soms zelfs agressief gedrag. Jij staat onder constante druk.

De high-achiever overlaadt je het ene moment met complimenten en brandt je het volgende moment af. Jij moet altijd de beste versie van jezelf zijn om hen te ‘verdienen’, maar bent nooit goed genoeg.

Het slachtoffer is zelf in het verleden slecht behandeld, vaak door een ouder of ex, en heeft het daar graag over. Jij moet op eieren lopen om hen niet te kwetsen of boos te maken.

De verslaafde, of het nu drugs, alcohol, gamen, seks of gokken betreft: narcisten zijn vaak verslavingsgevoelig. Jij moet die verslaving accepteren, faciliteren of oplossen.

De (ingebeelde) zieke heeft altijd iets onder de leden (echt of ingebeeld) en gebruikt dat om de aandacht op zichzelf gevestigd te houden. Jij leeft met permanent schuldgevoel.

De redder in nood verschijnt als jij het kwetsbaarst bent. Wil voor je zorgen, maar vraagt daar afhankelijkheid voor terug. Zondert je af van vrienden en familie: alleen bij hem of haar ben je veilig.

Klinkt dit herkenbaar? Of je nu te maken hebt met een narcistische partner, vriend, collega of ouder: hun invloed kan diepe sporen achterlaten. Misschien vermoed je dat je een giftige relatie hebt en wil je die verbeteren of verbreken. Of misschien is de relatie al verbroken, maar heb je haar nog niet verwerkt.

Wat de situatie ook is: dit boek is jouw praktische gids bij het herkennen, doorgronden en ontwapenen van de narcist(en) in je leven. Maak korte metten met manipulatie en gaslighting en kies eindelijk voor jezelf.

In de pers
We hebben een beeld van wat een openlijke narcist is: veeleisend, charismatisch en aandachtzoekend. Maar buiten dat opvallende, herkenbare type identificeert Dr. Sarah Davies een gevaarlijke subsoort: de onzichtbare narcist, een ware wolf in schaapskleren. - The Guardian

Dr. Sarah Davies is een specialist in narcistisch misbruik en deelt haar kennis en inzicht: hoe ziet narcistisch misbruik eruit en hoe identificeer je of je er zelf slachtoffer van bent? - Daily Mail

Specificaties

ISBN13:9789049202583
Trefwoorden:archetypen, narcisme
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Uitgever:De Boekerij
Druk:1
Verschijningsdatum:11-4-2024
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Over Sarah Davies

Dr. Sarah Davies is gecertificeerd psycholoog en traumatherapeut, met expertise in narcistisch misbruik en wederzijdse afhankelijkheid. Naast haar werk als psycholoog in haar kliniek in Londen schrijft ze ook over deze onderwerpen voor The Guardian, Daily Mail en Cosmopolitan.

Andere boeken door Sarah Davies

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Hoe overleef je een narcist?