Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Organisatiedynamica

De complexe anatomie van de beweging

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2010 9789052617541
10
Voormalig top 10Totaal 41 dagen
EvergreenTotaal 1425 dagen
Niet leverbaar.
39,95

Samenvatting

Dit boek biedt een nieuw perspectief op organisatieverandering: de 'binnenkant' van verandering. Daarbij staat de vraag hoe verandering wérkelijk gaat centraal. Wat gebeurt er precies als organisaties veranderen? Hoe beleven de betrokkenen dat? En onder welke condities komen zij in beweging? Kortom: hoe ziet het organisatielandschap er uit van al diegenen die samen de organisatie creëren, stabiel houden of juist bewegen? Een grondige analyse van de dynamieken in en van dat organisatielandschap leidt tot nieuwe inzichten over wat organisatieverandering nu echt is.

In 'Organisatiedynamica' wordt theorievorming over sociale zingevingsprocessen gecombineerd met de chaos- en complexiteitstheorie. Daarmee levert het boek een innovatieve bijdrage aan de kennis over organisatieverandering. Expliciet komen ook inzichten over de psychologische kanten van veranderen en de machtsprocessen die aan veranderen ten grondslag liggen aan bod. Bovendien wordt een nieuw en concreet perspectief gegeven op de ins and outs van het faciliteren van organisatieverandering. Dit alles maakt het boek tot een uitstekende gids voor hen die het organisatielandschap willen begrijpen en organisatieverandering positief willen beïnvloeden.

Specificaties

ISBN13:9789052617541
Trefwoorden:verandermanagement
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:7-12-2010
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Organisatiedynamica
Henk Hogeweg | 25 januari 2006
Een al lang bestaande term wordt door Thijs Homan nieuw leven ingeblazen voor het verkrijgen van inzicht en begrip in organisatieverandering. In plaats van te kiezen voor de term verandermanagement, pakt hij de koe bij de juiste horens en schrijft een boek dat er toe doet.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
52 stemmen
32
11
5
3
1

Interviews en artikelen (2)

column
Politiek als organisatiestrateeg
Guus Hustinx 18 februari 2011 De laatste tijd zien we dat de politiek rond een aantal publieke ondernemingen met concrete organisatorische ingrepen op de proppen komt om problemen op te lossen. Politie, NS, Prorail, CBR, het zijn enkele actuele voorbeelden. Er ontstaat nu ook de neiging om ‘oplossingen’ dwingend op te leggen. Maar is het zinvol dat de politiek zich er zo mee bemoeit?
interview
De boekenkast van Thijs Homan
Eline Crijns 1 juli 2009 "Ik ben trots op mijn boekenkast. Als ik zit te schrijven of te werken word ik vaak getriggerd door dingen uit de kast. Als alle boeken digitaal zouden zijn, heb je dat niet. Ik vind het ook handig om een boek spontaan te kunnen pakken, in de computer moet je er gericht naar gaan zoeken." Aldus Thijs Homan. M&L dook samen met de auteur in zijn boekenkast.

Over Thijs Homan

Prof. dr. Thijs H. Homan is emeritus hoogleraar Change and Implementation bij de Open Universiteit Nederland. Zijn onderzoek en advieswerkzaamheden gaan niet over ‘hoe verandering moet’, maar over ‘hoe verandering gaat’. Hij publiceerde: Teamleren, Organisatiedynamica, Het Et-cetera-principe, In Control?, De Veranderende Gemeente.

Andere boeken door Thijs Homan

Inhoudsopgave

Inleiding - En, bij welke reorganisatie werk jij?

1. Waar zijn wij nou helemaal mee bezig?
2. Hoe zijn we bezig?
3. Hoe landt het in het organisatielandschap
4. Hoe veranderen organisatie dan?
5. 'Ze' willen niet mee. Hoezo niet?
6. Hoe kunnen we het dan wel netjes aanpakken?
7. Hoe vlecht ik verandering in in de echte organisatie?
8. Hoe kunnen we duurzaam veranderen?
9. Theoretische verantwoording en conceptueel kader

Bijlagen

1. Chaostheorie
2. Complexiteitstheorie

Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Organisatiedynamica