Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , e.a.

Zorgen voor professionals, praktische tips in moeilijke tijden

Paperback Nederlands 2020 9789082434941
10
Voormalig top 10Totaal 31 dagen
Voormalig top 100Totaal 94 dagen
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Moeilijke tijden vragen veel van ons en met name van zorgprofessionals. Vanuit de zorg is er behoefte aan heldere, praktische tips over hoe om te gaan met wat er in deze uitzonderlijke tijden op jou als zorgprofessional af komt en in je opkomt.

Het is van belang dat je als zorgprofessional, zowel fysiek en emotioneel als psychisch, opgewassen bent tegen de uitdagingen die je elke dag te wachten staan. Daarom hebben we dit boekje geschreven.

'Zorgen voor Professionals' bevat tips en adviezen voor hen die onder grote druk moeten werken. Als er uit alle adviezen maar één tip is die jou helpt, dan zijn wij al blij. Mocht je aanvullende tips hebben dan horen we dat graag (zie colofon). Is dit boekje op dit moment niet behulpzaam voor jou, dan kun je het altijd nog als aanmaak-boekje voor de openhaard gebruiken.

Dit boekje is de neerslag van vele jaren ervaring in coaching, training, begeleiding en in het onderwijs. Het is echter geschreven als een praktische, korte handleiding. Voor de leesbaarheid is wetenschappelijke onderbouwing, notensysteem en literatuurverwijzing achterwege gelaten.

Specificaties

ISBN13:9789082434941
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:50
Druk:1
Verschijningsdatum:10-4-2020
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Donatus Thöne

Donatus Thöne is coach, trainer en consultant. Hij studeerde Klinische Pedagogiek en volgde een reeks coachingsopleidingen bij onder meer Phoenix en Piet Weisfelt. Hij studeerde aan het Anna Freud Institute en heeft de opleiding stervensbegeleiding gedaan bij Beth Weiner, een leerling van Elizabeth Kübler-Ross. Werkervaring deed hij op in de koffiehandel in Mexico. Hij werkte bij Philips, Berenschot en bij Krauthammer International, waar hij partner was. Hij coacht nu zowel individuen als teams binnen organisaties en geeft een aantal trainingen, waaronder Persoonlijke Effectiviteit en interne 'Coach de Coach'-trainingen. Ook begeleidt hij organisaties bij ingrijpende veranderingstrajecten. Hij is lecturer aan de universiteit TiasNimbas in Utrecht en mede-auteur van het boek 'Sprookjes voor managers, het voor- en doorleesboek over leren'.

Andere boeken door Donatus Thöne

Over Jan de Vuijst

Jan de Vuijst (1954) is bestuursadviseur, executive coach en hoogleraar leiderschap bij TIAS, de business school van de Universiteit van Tilburg. Hij is cum laude afgestudeerd en gepromoveerd in taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan de Universiteit van Edinburgh heeft hij zich gespecialiseerd in Psychologie en Kennissystemen. Zijn onderwerpen zijn leiderschap, gedragsbeïnvloeding en groepsdynamica. Hij publiceerde onder meer Professioneel adviseren - begrip, empathie, beïnvloeden (2015), Leiderschap in beeld (2021) en Professioneel bei2nvloeden van gedragh (2023). Jan houdt van moderne kunst, oude verhalen, klassieke muziek en zeezeilen. Hij woont met zijn vrouw in Den Haag, vrijwel aan zee, en dichtbij kinderen en kleinkinderen.

Andere boeken door Jan de Vuijst

Over Erik de Haan

Erik de Haan is van oorsprong fysicus en deed al psychofysisch onderzoek voor zijn PhD in 1994. Erik de Haan leidt het Ashridge Centre for Coaching aan de Hult International Business School in het Verenigd Koninkrijk en is tevens hoogleraar Organisatieontwikkeling aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij publiceerde ruim tweehonderd artikelen en zestien boeken op basis van zijn expertise als organisatieadviseur, therapeut en executive coach.

Andere boeken door Erik de Haan

Inhoudsopgave

Inleiding 5

Deel 1 Tips voor de voorbereiding 9
Deel 2 Tips als je midden in de crisis zit 19
Deel 3 Tips voor als het voorbij is 35
Deel 4 Tips voor de omgang met je kinderen 41

Colofon 47

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Zorgen voor professionals, praktische tips in moeilijke tijden