Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Personeel werven via Social Media

Paperback Nederlands 2018 9789462156067
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wil je als werkgever nieuwe collega’s aantrekken, dan zijn social media onmisbaar, want de impact ervan is groter dan ooit. Denk aan profileren op LinkedIn, nieuws delen via twitter, vloggen via YouTube, fans maken via Facebook en berichten sturen via WhatsApp.

Social media ondersteunen de werving van personeel enorm door:
1. Versterken van het werkgeversmerk: cruciaal om een magneet te worden voor talent
2. Doelgerichte arbeidscommunicatie: slim bereiken én boeien van de doelgroep
3. Proactieve werving: vinden en contact leggen met kandidaten

Door social media optimaal in te zetten behaal je voordeel in de wedloop om kandidaten. Variatie en telkens weer experimenteren zijn daarbij cruciaal om de beste kandidaten, ook latent werkzoekenden, succesvol te interesseren voor jouw organisatie.

Zit jij als managementondersteuner in een recruitment omgeving of word je gevraagd mee te denken over het aantrekken van personeel? Gebruik de tips uit dit boek en je vindt via social media sneller geschikte nieuwe collega’s

Specificaties

ISBN13:9789462156067
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:18-10-2018
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg, een vooraanstaande Nederlandse recruitment expert, begon zijn carrière in 1996 en is sindsdien uitgegroeid tot een invloedrijke figuur in de sector. Hij staat aan het hoofd van Recruit2, een recruitmentadviesbureau dat hij in 2003 heeft opgericht, en werkt samen met vooraanstaande bedrijven zoals TomTom, KPN, Knab, Maersk en Canon. Naast zijn consultancywerk, heeft Valkenburg zijn kennis en ervaring vastgelegd in diverse publicaties. Hij is de auteur van zeven boeken, waaronder 'Recruitment 4.0', en heeft in 2009 meegeschreven aan de bestseller 'Solliciteren via LinkedIn'. In 2023 publiceerde hij het eBook "ChatGPT voor recruitment". Daarnaast is hij de oprichter en trainer van Recruiter University, waar hij sinds 2007 op maat gemaakte trainingen en workshops aanbiedt. Hij heeft ook erkenning gekregen voor zijn bijdragen aan de sector, zoals in 2018 en 2022 toen hij werd genoemd als "HR tech influencer to watch" door Recruitee. Valkenburg blijft een pionier op het gebied van recruitment en heeft talloze initiatieven op zijn naam staan, zoals Refer2 voor referral recruitment en mobiele recruitment applicaties voor bemiddelingsbureaus en werkgevers. Zijn blog op RecruitingRoundtable.nl, die hij in 2007 begon, blijft een bron van inzichten in de recruitmentindustrie.

Andere boeken door Jacco Valkenburg

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Personeel werven via Social Media