Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kunst van duurzaam presteren

Model voor Werving & Selectie en Professionele Ontwikkeling

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462553873
10
Voormalig top 10Totaal 103 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Waarom blijft de ene organisatie succesvol, terwijl andere organisaties uiteenvallen en verdwijnen? Waarom weet die ene persoon zijn succes te herhalen, terwijl eigenlijk niemand dat verwachtte?

Vergeet alles wat je dacht te weten over het selecteren en aannemen van de juiste medewerkers. Het zit anders dan je denkt! Het geheim van winnende personen en teams zit hem in de combinatie van talent en vier belangrijke prestatiekenmerken, waar – vreemd genoeg – veel organisaties juist niet op selecteren ...

Bas Kodden deed onderzoek naar prestatie-indicatoren onder leidinggevenden en senior medewerkers van ruim 1100 professionals en 50 CEO’s van Nederlands bekendste bedrijven. Zijn verrassende uitkomsten werpen een nieuw licht op het huidige aanname- en selectiebeleid van veel Nederlandse bedrijven.

En het blijft niet bij theorie: dit boek biedt bovendien een praktisch model voor werving & selectie en professionele ontwikkeling. Inclusief diverse vragenlijsten en checklists voor hr-functionarissen en leidinggevenden die willen bouwen aan duurzaam winnende teams en organisaties.

Specificaties

ISBN13:9789462553873
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:26-11-2020
ISSN:

Expertrecensies (2)

De kunst van duurzaam presteren
Sjors van Leeuwen | 4 december 2018
De kunst van duurzaam presteren - Een zinvol boek
José Otte | 20 juli 2017
Bas Kodden spreekt op de achterkant van zijn nieuwe boek De kunst van duurzaam presteren over 'het geheim van winnende personen en teams'. Hij zegt dat dit geheim zit in een combinatie van talent en vier belangrijke prestatiekenmerken. Hij zegt ook dat veel organisaties daar nu net niet op selecteren…
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
24 stemmen
22
1
0
0
1

Interviews en artikelen (2)

interview
Bas Kodden: ‘Karakter is veel belangrijker dan talent’
Hans van der Klis 24 mei 2017 We selecteren nieuwe werknemers op basis van volstrekt de verkeerde veronderstellingen, is de voornaamste conclusie die Bas Kodden heeft getrokken na jarenlang onderzoek. Zaken als ervaring en diploma’s zijn lang niet zo relevant als we denken, schrijft hij in zijn nieuwe boek De kunst van duurzaam presteren. Uit zijn onderzoek blijkt dat zelfeffectiviteit de bepalende factor voor duurzaam presteren betreft.
interview
Bas Kodden: ‘Laten we ophouden van iedereen een zesje te maken’
Eduard van Brakel 24 april 2017 'Zelfeffectiviteit, het vertrouwen in de eigen bekwaamheid om bepaalde taken met succes te volbrengen, dat is vandaag de dag de belangrijkste voorspeller van duurzaam presteren.’ Bas Kodden is er stellig over.

Over Bas Kodden

Bas Kodden (1970) is een onderzoeker, schrijver en spreker op het gebied van Leiderschap, Ondernemerschap & Persoonlijke Ontwikkeling. Zijn doel? Van talenten, helden maken! Als leiderschapscoach helpt Bas Kodden topmensen uit het zakenleven beter te presteren. Voormalig olympisch- en wereldkampioenen, topondernemers en CEO’s wisten zijn visie op leiderschap reeds te waarderen. Een visie, die is gebaseerd op 15 jaar ondernemerservaring en 15 jaar wetenschappelijk studies. Een visie ook, die wordt ondersteund door diverse bestsellers en andere publicaties en wordt aanbevolen door 's werelds grootste managementdenkers als Marshall Goldsmith. Bas’ bekendste boek heet 'Word een HELD' en gaat over effectief zelfmanagement. Het boek veroverde in 2016 de nummer één-positie en verbleef ruim 500 dagen in de Bestseller Top100. Het boek werd later zowel in Engeland als in Duitsland uitgegeven. Hij is als hoogleraar Leiderschap- & Managementontwikkeling en directeur van het Executive MBA programma werkzaam bij Nyenrode Business Universiteit.

Andere boeken door Bas Kodden

Inhoudsopgave

Voorwoord Henk Ouwens
Proloog: Billy Beane

Inleiding

1. Het belang van duurzaam presteren
2. Talent
3. Intelligentie, wilskracht en intrinsieke motivatie
4. Aanpassingsvermogen
5. Zelfeffectiviteit
6. Bevlogenheid
7. Vitaliteit
8. Organisatiefit
9. Prestatiecultuur – All Blacks
10. De kunst van duurzaam presteren: het Zeigarnik-effect

Conclusie en samenvatting
Tools
Bijlagen
Noten
Inspiratiebronnen
Dankwoord
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kunst van duurzaam presteren