Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Op zoek naar nieuwe oplossingen

Hoe geavanceerde leiders de wereld met de ene na de andere slimme innovatie verbeteren

Paperback Nederlands 2020 9789463192156
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wanneer de traditionele aanpak ontoereikend is, zijn geavanceerde leiderschapsvaardigheden van doorslaggevend belang. Rosabeth Moss Kanter, door het blad Management Today ooit uitgeroepen tot 'de allereerste vrouwelijke managementgoeroe', laat in dit boek zien hoe mensen overal hun creativiteit en ondernemingszin kunnen loslaten om partners te mobiliseren in uitdagende culturele, sociale, politieke en bedrijfseconomische situaties - en te innoveren voor een betere toekomst.

Hoe overwin je je eigen valkuilen? Hoe bedenk je een werkelijk baanbrekende nieuwe oplossing? Hoe kom je aan de capaciteiten, relaties en financiën voor een innovatie? Hoe betrek je medestanders, neutraliseer je tegenstanders, overtuig je twijfelaars? Hoe bouw je coalities op?

Dit zijn de vragen die centraal staan in het programma 'Advanced Leadership Initiative' van Harvard dat Moss Kanter hielp ontwikkelen en ruim tien jaar leidde, en waar dit boek op is gebaseerd. Voor digitaliserende en minder hiërarchisch werkende organisaties wordt geavanceerd leiderschap steeds belangrijker, zegt zij. Waar 'positiemacht' ophoudt, begint geavanceerd leiderschap.

In dit boek beschrijft ze de elementen en uitdagingen van geavanceerd leiderschap aan de hand van allerlei voorbeelden uit de praktijk, zoals de oud-manager die een nieuw type buurtsuper ontwikkelde voor achterstandswijken, de wetenschapper die de Amerikaanse 'BOB'-campagne bedacht, een leverancier van betaalbare zonnepanelen in Liberia en de buitenstaander die Sesame Street nieuw leven inblies.

Specificaties

ISBN13:9789463192156
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:336
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:9-12-2020
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Op zoek naar nieuwe oplossingen - ‘Een meesterwerk’
Elmas Duduk | 9 december 2021
Professor Moss Kanter laat een meesterwerk achter met haar meest recente boek Op zoek naar nieuwe oplossingen. Juist nu we op een kantelpunt staan waarin het vertrouwen in grote organisaties flinterdun is, komt Moss Kanter met antwoorden, handelingsperspectieven en vele voorbeelden uit de praktijk. 
Lees verder
recensie
Op zoek naar nieuwe oplossingen - Leiders hebben vele vaardigheden nodig
Peter de Roode | 2 juni 2021
Op zoek naar nieuwe oplossingen van Rosabeth Moss Kanter is een boek over leiderschap, dat geschikt is geschikt voor de top van organisaties. Het gaat verder waar mierzoete leiderschapstheorieën uit de afgelopen decennia ophielden.
Lees verder
recensie
Op zoek naar nieuwe oplossingen - 'Leerzaam, en niet alleen voor topmanagers'
Rudy Kor | 23 maart 2021
Rosabeth Moss Kanter heeft naam en faam gemaakt met boeken zoals The Change Masters (1985) en When Giants Learn to Dance (1990). Haar boeken worden, net als dit boek, gekenmerkt door een combinatie van theorie en veel praktijkvoorbeelden.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

interview
Rosabeth Moss Kanter: ‘Klagen en toekijken zet de deur open voor demagogen’
Jeroen Ansink 5 maart 2021 In Op zoek naar nieuwe oplossingen introduceert Harvard Business School-hoogleraar Rosabeth Moss Kanter een nieuw soort leiderschap. Geavanceerde leiders innoveren voor een betere toekomst door complexe problemen aan te pakken waarvoor geen duidelijk pad bestaat. ‘Leiders moeten niet zozeer buiten de box, maar buiten het gebouw gaan denken.’

Over Rosabeth Moss Kanter

Rosabeth Moss Kanter (1943) doceert business aan de Harvard Business School. Eerder was ze onder meer hoogleraar sociologie aan de universiteit van Yale (1977-1986) en hoofdredacteur van de Harvard Business Review (1989-1992). Ze publiceerde onder andere Men and Women of the Corporation (1977), The Change Masters (1985), When Giants Learn to Dance (1990), Confidence (2006) en SuperCorp (2010).

Andere boeken door Rosabeth Moss Kanter

Inhoudsopgave

Proloog: Hoe verover je een kasteel?
Inleiding: Naar een nieuwe horizon voor leiderschap

Deel 1: Vraag en aanbod
1 Uit het dal
2 Wie neemt de leiding?

Deel 2: Vaardigheden en voelsprieten
3 Grote dromen en blikverruiming
4 Creëer de toekomst via een kijk op het verleden
5 Creëer een vonk en houd het vuur brandend
6 De tocht door de woestijn
7 Klaar om te groeien

Conclusie: Een leger voor verandering
Dankbetuiging
Noten
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Op zoek naar nieuwe oplossingen