Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Naar gedeeld leiderschap

Van oud naar nieuw leidinggeven

Paperback Nederlands 2018 9789463371155
Verkooppositie 5319Hoogste positie: 155
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Het succes van organisaties hangt vandaag af van ondernemende teams die bewegingsruimte krijgen in functie van de klant, de eigen talenten, ambities en mogelijkheden. Dit vraagt een minder strakke hiërarchische cultuur en structuur. Sturende en controlerende leidinggevenden maken plaats voor meer autonome teams.

Het klinkt goed en toch loopt het gemakkelijk fout. De leiders aan de top tonen te weinig veranderingsmoed. "Ex"-leidinggevenden worden aan hun lot overgelaten. Teams lopen vast in overleg en ergernis. Medewerkers vallen hardnekkig terug op hun vroegere leidinggevenden. Kortom, loskomen van het juk van de hiërarchie zorgt voor niet te onderschatten ontwenningsverschijnselen.

Dit boek toont organisaties de weg vooruit. Gebaseerd op literatuur, gevalsstudies en actieonderzoek bespreken de auteurs vier ongemakkelijke leiderschapsuitdagingen en de aanpak ervan. Dit is het werk dat klaarligt voor de leiders die willen inzetten op een vlakke structuur en meer autonomie.

In het aparte boekje Ik was een leidinggevende laten we getuigen aan het woord. De ex-leidinggevenden praten over hun initiële angst en onzekerheid bij het verlies van hun positie en hun zoektocht naar nieuwe vormen en rollen van leiderschap.

Specificaties

ISBN13:9789463371155
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Uitgever:Pelckmans
Druk:1
Verschijningsdatum:9-10-2018
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Koen Marichal

Koen Marichal is psycholoog, doceert en ontwikkelt leiderschap in tal van contexten, is oprichter van Casa19 en verbonden aan Antwerp Management School, SIOO, Tias en CNO.

Andere boeken door Koen Marichal

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Naar gedeeld leiderschap