Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Niet het einde van de wereld

Waarom wij de eerste generatie zijn met perspectief op een duurzame planeet

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789463823494
Voormalig top 100Totaal 6 dagen
Verkooppositie 3652Hoogste positie: 78
Direct te downloaden

Samenvatting

Voel je je angstig, machteloos en verward over de toekomst van onze planeet? Dit boek zorgt ervoor dat je op een andere manier naar onze grootste klimaatproblemen gaat kijken – en naar de oplossing daarvan.

We worden gebombardeerd met sombere berichten die ons vertellen dat de aarde uitgeput raakt, dat de vissen uit de oceanen gaan verdwijnen, dat we maar geen kinderen meer moeten krijgen. Maar in het briljante en hoopvolle Niet het einde van de wereld laat datawetenschapper Hannah Ritchie zien dat er een heel ander beeld ontstaat als we uitzoomen. We hebben namelijk al zoveel en zo snel vooruitgang geboekt bij de aanpak van de klimaatproblematiek, dat het ernaar uitziet dat we voor het eerst in de geschiedenis in staat zijn werkelijk duurzaam met de aarde om te gaan.

Op basis van de meest recente research zet dit boek vol praktische tips en verhelderende illustraties zo ongeveer alle doemscenario’s in een ander licht. Van de deugden van lokaal geproduceerd voedsel tot leven op het platteland, van de gevaren van overpopulatie tot plastic en palmolie: Ritchie biedt inzicht in wat werkt, wat niet, en waar we ons als eerste op moeten richten om een duurzame planeet te kunnen achterlaten voor de generaties na ons.

De problemen zijn groot. Maar ze zijn oplosbaar. We zijn niet gedoemd. We zijn in staat iedereen een betere toekomst te bieden. Laten we die kans waarmaken.

Specificaties

ISBN13:9789463823494
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:302
Druk:1
Verschijningsdatum:19-1-2024
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Niet het einde van de wereld - ‘Veel positieve, goede ontwikkelingen’
Freija van Duijne | 18 juni 2024
Klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit en chemische vervuiling zijn uiterst zorgwekkende ontwikkelingen. Maar, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, heel veel ontwikkelingen gaan de goede kant op. Datawetenschapper Hannah Ritchie wil dat positieve verhaal vertellen, zodat we ook goede keuzes gaan maken bij ontwikkelingen die nu nog niet goed gaan.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
Uit de boeken - De gevolgen van tech
Bertrand Weegenaar 13 mei 2024 We geloven graag in de goede bedoelingen van techneuten, omarmen de laatste gadgets en sinds ruim een jaar de ‘zegeningen’ van Generatieve AI. Helpt technologie ons bij de klimaatproblemen? Er zijn optimisten die een schat aan mooie voorbeelden geven, en er zijn critici die je aan het denken kunnen zetten. We gaan kijken naar de mogelijke gevolgen van technologische vooruitgang.

Over Hannah Ritchie

Hannah Ritchie (1993) is senior researcher Global Development aan de Universiteit van Oxford. Ze is ook als hoofdonderzoeker verbonden aan het invloedrijke online Our World in Data. Haar werk verschijnt regelmatig bij de BBC, in WIRED, The New York Times, de Economist en de Financial Times.

Andere boeken door Hannah Ritchie

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Duurzaamheid: Een verhaal over twee helften
2. Luchtverontreiniging: Schone lucht inademen
3. Klimaatverandering: De thermostaat lager zetten
4. Ontbossing: Door de bomen het bos zien
5. Voedsel: Hoe zorgen we ervoor dat we de planeet niet opeten?
6. Biodiversiteitsverlies: Bescherming van de natuur
7. Plastic in de oceanen: Verdrinken in afval
8. Overbevissing: Het leegroven van de oceanen

Conclusie
Dankwoord
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Niet het einde van de wereld