Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Boeien, binden & behouden

7 pijlers voor succesvol mensgericht ondernemen - Met lessen uit 14 jaar faillissement DSB Bank

Paperback Nederlands 2023 9789493277809
Verkooppositie 4890Hoogste positie: 4890
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt. Het is voor mkb-ondernemers één van de grootste uitdagingen om de juiste medewerkers binnen te halen en ze binnen te houden. In dit boek lees je hoe je je medewerkers kunt boeien, binden & behouden.

Als je in de storm van een faillissement je mensen nog 14 jaar bij je weet te houden zonder toekomstperspectief, dan doe je echt iets goed. Ontdek de interessante lessen en inzichten naar aanleiding van het spraakmakende faillissement van DSB Bank.

Hoe werd de bedrijfsvoering genormaliseerd in een verre van normale situatie? Hoe lukte het om medewerkers die te maken hadden met veel onzekerheid, veel onduidelijkheid en het ontbreken van enig toekomstperspectief aan boord te houden, betrokken, professioneel en resultaatgericht? Je ontdekt het aan de hand van de 7 pijlers in dit boek. Boeien, Binden & Behouden is hét naslagwerk voor mensgericht ondernemen en het behouden van je menselijk kapitaal.

"Laat dit boek je verrijken. Dit boek geeft een unieke inzage in de achterkant van een bijzonder proces in de geschiedenis van het Nederlandse bedrijfsleven. Ik heb de eer gehad om na het faillissement een rol te vervullen in het mensgerichte mobiliteitsproces. Ik kan dan ook met recht zeggen dat het boek een prachtige weergave is van de realiteit, met eerlijke anekdotes en waardevolle ondernemerslessen." - Sven Rickli, directeur Nolost

"Dit zou iedere ondernemer moeten lezen De praktijkvoorbeelden uit de DSB-gebeurtenissen worden door Ron verrassend toegepast in alledaagse zaken die spelen in elk bedrijf. Daardoor krijgt dit managementboek unieke invalshoeken. De schrijfstijl is soms luchtig en vlot en dan weer heel serieus. Dat maakt het lezen prettig. De inhoud is niet alleen leerzaam maar ook helder, boeiend en prikkelend. Het zet aan tot denken en activatie." - Rob Beemster, Barcelona valuta experts BV

"Begrijpelijk en educatief, voor het mkb zeker interessant Het boek leest vlot en verveelt zeker niet. De opbouw van het boek is goed gekozen met een zinvolle afsluiting met vragen per hoofdstuk. Goede afwisseling tussen theorie, anekdotes en leerpunten. Een juiste lengte waardoor het blijft boeien." - Rudy Douma, vereffenaar DSB N.V.

"Wat een pakkend boek! Je wordt vanuit het voorwoord zo het boek in gezogen en laat het niet meer los. De kennis, passie en ervaring van Ron over de 7 pijlers is lees- en voelbaar. De combinatie van anekdotes, theorie en praktijkervaring zorgen ervoor dat het luchtig blijft met behoud van zeer informatieve waarde. De manier waarop het is opgezet, zorgt ervoor dat je in je gedachten direct gaat zoeken naar vergelijkbare situaties en dat maakt de informatie direct toepasbaar. Heerlijk om in één keer te lezen, maar ik vind het ook een handboek dat je altijd in de buurt wilt hebben." - Daan Bakker, Consultant, Alklima

Specificaties

ISBN13:9789493277809
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:140
Uitgever:Expertboek
Druk:1
Verschijningsdatum:23-6-2023
Hoofdrubriek:Leiderschap, Ondernemen
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
8 stemmen
8
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Boeien, binden & behouden - 7 pijlers voor succesvol mensgericht ondernemen
Ron Offerman 12 september 2023 De juiste mensen binnen halen en ze ook binnen houden. Dat is met de enorme krapte op de arbeidsmarkt één van de grootste uitdagingen voor ondernemers. In ‘Boeien, binden & behouden’ help ik je in te zien wat werkelijk de verbinding optimaliseert en hoe je hier handen en voeten aan geeft. Mijn boek geeft je inzichten en handvatten uit de praktijk om invulling te geven aan succesvol mensgericht ondernemen.

Over Ron Offerman

Ron Offerman is coach, organisatiedeskundige en eigenaar van Qimens. Hij begeleidt en adviseert ondernemers, coacht en traint op leiderschap, persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Daarnaast biedt hij ondersteuning bij organisatievraagstukken en verandertrajecten. Met zijn eigen ontwikkelde methode heeft hij al vele organisaties en mensen met passende oplossingen en gerichte coaching en begeleiding geholpen.

Andere boeken door Ron Offerman

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding
Leeswijzer - Pak je voordeel
Wat jij kunt leren van het faillissement van DSB Bank

De 7 pijlers voor succesvol mensgericht ondernemen
1. Richtinggevende visie - Creëer handvatten voor de toekomst
2. Heldere communicatie - Bereik elkaar écht
3. Efficiënte organisatie - Stuur op effectiviteit
4. Verbindende cultuur - Zorg voor de juiste match
5. Persoonlijk leiderschap - Streef naar het succes van je mensen
6. Verantwoord leiderschap - Geef ze de ruimte
7. Optimaal team - Investeer in je mensen

Hoe nu verder?
Over de auteur
Nawoord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Boeien, binden & behouden