Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 45% korting
e.a.

Themacahier Management Development - najaar 2021 - Moed

Tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling

Paperback Nederlands 2021 9797090135163
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
28,61
15,95
VOORDEEL - 45% korting

Samenvatting

Als nietsdoen geen optie is, dan verlammen de conformisten en staan de vernieuwers op. Als de afgelopen anderhalf jaar ons iets hebben geleerd, is het wel dat niet alleen groei en innovatie, maar zelfs het directe voortbestaan van organisaties afhankelijk is van mensen die nieuwe keuzes durven te maken wanneer er geen tijd is om alle opties door te rekenen en wanneer het betere de vijand is van het goede. In vele organisaties stond het vertrouwde businessmodel opeens buitenspel, vielen hele logistieke ketens uit, of verdween de klant uit beeld door overheidsregels.

Maar, in elke bedrijfstak zag je ook het verschil tussen de organisaties die de moed hadden om snel te schakelen, ongebaande paden te bewandelen, en nieuwe dingen uit te proberen; en anderzijds de bedrijven die stil stonden, en in shock afwachtten tot de volgende persconferentie. En dat verschil werd vaak gemaakt door ondernemers, managers, leiders, of mensen die – ongeacht hun functie – de leiding durfden te nemen en tot actie kwamen.

Veel organisaties kwamen er in deze periode achter of het MD-beleid effectief was geweest: of er managers en leidinggevenden aan het roer stonden die de capaciteiten èn de moed hadden om bestaande patronen los te laten en nieuwe patronen te weven. Mensen die kunnen schakelen tussen exploitatie en exploratie, en begrijpen dat verandering nodig is om te overleven.

Voor dit nummer verzamelden we een aantal bijdragen rond dit thema. Want ook MD-professionals hebben moed nodig: om leidinggevenden te selecteren en ontwikkelen die ook contrair (kunnen) denken en handelen, en die het lef hebben om tegen de stroom in te roeien. Mensen die kunnen schakelen tussen control en delegeren, tussen efficiency en effectiviteit.

Met bijdragen van: Rino Schreuder, Marjon Bohré, Godfried IJsseling, Jaap van 't Hek, Leike van Oss, Natascha Wijnen

Specificaties

ISBN13:9797090135163
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:33
Uitgever:EMD
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2021
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Rino Schreuder

Rino Schreuder (1957) adviseert en begeleidt bedrijven in de praktijk van talent- en management development. Hij werkt vanuit de gedachte dat de ontwikkeling van talent ook een lijnverantwoordelijkheid is die niet geïsoleerd moet worden van het dagelijks werk. Hij publiceert, spreekt en discussieert graag en veel over onderwerpen als Management Development, (Strategisch) Talent Management, leiderschap, organisatieverandering, innovatie, en organisatiecultuur. Hij is voorzitter van het European Executive Development Network (EMEN), hoofdredacteur van MD - tijdschrift voor talent- en managementontwikkeling, en redactielid van het Engelse blad Development & Learning in Organisations. Rino is kerndocent van de leergang Strategisch Leren in Organisaties van de School of Management van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Andere boeken door Rino Schreuder

Inhoudsopgave

Van de redactie
Rino Schreuder

Onderzoek – Perfectionisme loslaten – noodzakelijk voor groei
Marjon Bohré

Opinie – Moed en eigen-wijsheid in tijden van crisis
Godfried IJsseling

Analyse – Systeem-onmacht vraagt systeem-aandacht van leidinggevenden
Jaap van ’t Hek en Leike van Oss

Ronde Tafel-gesprek – MD post-corona: MS Teams-spirit is nog geen team-spirit
Rino Schreuder

Methode – Wendkracht in je organisatie? Niet alleen talent!
Natascha Wijnen

Boekbespreking – The heart of business van Hubert Joly

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Themacahier Management Development - najaar 2021 - Moed