Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De AI-revolutie

Hoe kunstmatige intelligentie de maatschappij gaat veranderen (en daar nu al mee bezig is)

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789463823470
Voormalig top 100Totaal 68 dagen
Verkooppositie 3404Hoogste positie: 15
Direct te downloaden

Samenvatting

Met de komst van de schijnbaar alwetende, vriendelijk pratende app ChatGTP is het voor iedereen onontkoombaar: kunstmatige intelligentie heeft zich de afgelopen jaren in een recordtempo ontwikkeld en we bevinden ons op een historisch kantelpunt. Van kunst tot geneeskunde, van onderwijs tot oorlog: overal kruipt kunstmatige intelligentie het leven binnen. En techbedrijven beconcurreren elkaar hevig om zo snel mogelijk nog nieuwere vormen op de markt te brengen.

Wordt de mens ingehaald door zijn eigen creatie? Wat moeten we ervan denken als de ontwikkelaars zelf om een pauze gaan roepen? In een wereld waarin mensen en kunstmatige intelligentie samenleven, is één ding zeker: ze zal er heel anders uitzien dan de wereld van daarvoor.

In het fascinerende De AI-revolutie beschrijft deskundige Maarten Sukel van binnenuit hoe de nieuwe technologie de samenleving verandert. AI doet de grenzen tussen werkelijkheid en fictie vervagen, kan stereotypes versterken en voor meer ongelijkheid zorgen. Maar AI kan ook bijdragen aan de oplossing voor grootschalige problemen als klimaatverandering, vergrijzing en voedseltekorten.

Kunstmatige intelligentie is kortom de grootste kans én de grootste uitdaging van deze eeuw. Een onmisbaar boek voor wie wil weten wat er nu werkelijk aan zit te komen.

Specificaties

ISBN13:9789463823470
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
De AI-revolutie - ‘Aanrader voor wie meer wil weten over AI’
Edo van der Zouwen | 26 april 2024
AI is hot en het is overal, ook waar we het niet altijd doorhebben. Maarten Sukel heeft een zeer lezenswaardig boek geschreven waarin in hoog tempo vele toepassingen en ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) worden behandeld. In dat opzicht een grote aanrader voor wie meer wil weten over AI.
Lees verder
recensie
De AI Revolutie - ‘Uitgebreid en informatief ’
Marije Teerling | 20 maart 2024
In ‘De AI Revolutie’ neemt Maarten Sukel je mee op een verkenningstocht door de wereld van kunstmatige intelligentie (AI). In 14 toegankelijke hoofdstukken biedt hij een helder overzicht van de verschillende facetten van AI en de impact ervan op onze samenleving.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (4)

achtergrond
Zomerlezen - De koffer van Cor Molenaar
Cor Molenaar 1 juli 2024 Cor Molenaar, is auteur en directeur van het adviesbureau eXQuo consultancy. Daarnaast is hij emeritus Hoogleraar E-Marketing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. En... een veellezer. In dit blog deelt hij zijn aanbevelingen voor boeken die je deze zomer kunt lezen.
achtergrond
Uit de boeken - De gevolgen van tech
Bertrand Weegenaar 13 mei 2024 We geloven graag in de goede bedoelingen van techneuten, omarmen de laatste gadgets en sinds ruim een jaar de ‘zegeningen’ van Generatieve AI. Helpt technologie ons bij de klimaatproblemen? Er zijn optimisten die een schat aan mooie voorbeelden geven, en er zijn critici die je aan het denken kunnen zetten. We gaan kijken naar de mogelijke gevolgen van technologische vooruitgang.
interview
AI zal steeds vaker onze manager worden
Jeroen Ansink 17 april 2024 Artificiële intelligentie kruipt op allerlei vlakken ons leven binnen. In ‘De AI-revolutie’ beschrijft Maarten Sukel hoe de technologie werkt, wat ons nog te wachten staat, en hoe we ons tegen de mogelijke risico’s kunnen wapenen. Sukel: ‘Overheidsinstanties zijn doorgaans niet de snelste, maar hebben wel de langste adem.’
preview
De AI-revolutie - Hoe AI de maatschappij gaat veranderen
Maarten Sukel 2 februari 2024 In de evoluerende wereld van technologie is het negeren van AI vergelijkbaar met het over het hoofd zien van de stoommachine of de verbrandingsmotor in het verleden. Dergelijke technologische doorbraken hebben de loop van de geschiedenis veranderd en hetzelfde geldt voor AI. Met dit in gedachten heb ik ‘De AI Revolutie’ geschreven.

Over Maarten Sukel

Maarten Sukel (1993) heeft de afgelopen tien jaar aan veel vormen van kunstmatige intelligentie gewerkt voor zowel overheid als bedrijfsleven. Daarnaast schrijft hij momenteel zijn proefschrift over kunstmatige intelligentie aan de Universiteit van Amsterdam.

Andere boeken door Maarten Sukel

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Wat is kunstmatige intelligentie?
2. Wat is machine learning?
3. De drijvende krachten achter de AI-revolutie
4. Hoe algoritmen stereotypen versterken
5. Overstroomd door synthetische media
6. Overladen met prikkels
7. Het klimaat
8. Privacy en veiligheid
9. Creativiteit
10. De gezondheidszorg
11. Werk en onderwijs
12. Transparantie
13. Controle
14. De toekomst

Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De AI-revolutie