Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Video

Leiderschap

Leiderschap lijkt op ouderschap: het gaat om aandacht

Als een boek de titel 'Destructief leiderschap - theorie en praktijk van leiders in verwaarloosde organisaties' heeft, dan is de eerste vraag aan auteur Joost Kampen makkelijk gesteld: Hoe erg is het eigenlijk? En dat is precies wat host Ronnie Overgoor in de nieuwe podcastreeks doet.

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 19 januari 2023 | 1-2 minuten leestijd

Samen met uitgeverij Boom Management en 7DTV maakt Managementboek een reeks podcast-video's waarin we auteurs aan het woord laten over hun nieuwste managementboek. Wat zijn hun nieuwste inzichten, hoe zie je dit terug in de praktijk en wat kan jij als lezer van dit nieuwe boek verwachten?

Wanneer leiderschap schadelijk is

De eerste gast is Joost Kampen. Zijn eerdere boeken gingen over verwaarloose organisaties, over het het gebrek aan sturing en begeleiding in deze organisatie. In dit nieuwe boek zoomt hij in op de leiders in deze verwaarloosde organisaties. Kampen: 'Er is veel onderzoek naar Destructief leiderschap, maar dat druppelt niet door naar de opleidingen. De werkelijkheid is vaak niet mooi en constructief. Destructief leiderschap is soms grensoverschrijdend gedrag, maar heel vaak is het ook ontbrekend leiderschap. Geen leiderschap is vaak nog erger dan slecht leiderschap. Want een slechte leider kan je er in ieder geval nog uitschoppen.'
Joost Kampen heeft een achtergrond in de orthopedagogiek en ziet een parallel tussen verwaarloosde organisaties en verwaarloosde kinderen. Zij zijn er meestal slechter aan toe dan kinderen van ouders die losse handjes hebben. Ouderschap en leiderschap hebben volgens hem gemeen dat het draait om aandacht geven. Helemaal geen aandacht geven is het meest destructieve wat je kan doen.

Bekijk de aflevering

Alle afleveringen verschijnen binnen 7DTV op YouTube. Of luister naar de Boekenpraktijk Special als audiopodcast op Spotify.

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden