Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Wat wil je écht - Waarom je blijft zitten in een energievretende baan

Veel mensen blijven vastzitten in een energievretende baan. Ze leiden niet het leven dat ze willen leiden. Ze komen ’s avonds vermoeid thuis en laten hun talenten onbenut. Waarom gebeurt dit en hoe kun je dit veranderen? Hierover schreef ik mijn eerste boek, 'Wat wil je écht?' Met handvatten om te achterhalen wat je nu echt wilt.

Sandra Klijn | 9 mei 2023 | 2-3 minuten leestijd

Ik heb aan de Vrije Universiteit vijf jaar lang promotieonderzoek gedaan naar persoonlijke energie op het werk. Mijn supervisor gaf regelmatig aan dat ik meer moest schrijven over de theoretische toegevoegde waarde voor de wetenschap. Terwijl ik juist wilde schrijven over de toepassing van mijn onderzoek voor de praktijk.

Ruggengraat

De plek waar ik mijn creativiteit kwijt kon is, je raadt het al, in een boek. Om meer mensen te ondersteunen in vinden van werk waar je energie van krijgt, heb ik het boek geschreven dat het onderzoek voor het publiek toegankelijk maakt. Het model uit mijn onderzoek naar persoonlijke energie op het werk is de ruggengraat van het boek.

In het boek deel ik de casuïstiek van mensen die hun work-life match vonden op basis van de methodiek. Naast concrete stappen, biedt het boek ook een kijkje in mijn eigen worstelingen tijdens mijn loopbaan bij grote corporates.

Meer energie

Het boek is voor iedereen die wel wat meer energie kan gebruiken in zijn werk en privéleven, en zich daarom afvraagt: Wat wil ik écht?’ Als je kijkt naar het werk dat je doet, en je realiseert dat het niet past bij wie je wilt zijn. Je wilt een verandering wilt maar je weet niet waar je moet beginnen.

Waarom het zo moeilijk is

Vaak heb je niet direct door dat een baan niet meer goed bij je past. De eerste signalen hiervan zijn dat je een beetje vermoeid of prikkelbaar bent. Er gaan dingen schuren, bijvoorbeeld met je collega’s, leidinggevende, de taken of werkcultuur. Op een gegeven moment denk je: ik ben zo moe, hoe komt dat nou? Waar ligt dan aan? Op het moment dat je gaat kijken hoe je in je energie kunt staan (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel), dan heb je de eerste handvatten om te achterhalen wat je nodig hebt om meer werkgeluk te ervaren.

Breekijzers

In mijn boek geef ik tien oorzaken en oplossingen voor waarom we vast blijven zitten in een baan die te veel energie kost, in plaats van dat het energie geeft. Je maakt je bijvoorbeeld zorgen over de risico’s, zoals het financiële plaatje, je blijft te veel in je hoofd zitten en je zoekt zekerheden in plaats van dat je naar je gevoel luistert.

Dit is een soort carrièrekidnap; je zit gevangen in je werk. Misschien zit je vastgeklonken aan een gouden ketting en durf je geen andere baan te nemen omdat je bang bent dat je de rekeningen dan niet meer kunt betalen.

Mijn boek geeft praktische oplossingen voor deze belemmerende overtuigingen, waar je direct mee aan de slag kunt gaan. Het reikt je handvatten aan om te achterhalen wat je nu echt wilt, en hoe dit samen met je competenties, persoonlijkheid en gedrag de kloppende puzzel vormt voor een energiek werkleven.

Inspiratie en praktische tips

Dit boek geeft je de inspiratie en praktische tips om vandaag de eerste stap te zetten naar een leven dat past bij wie jij wilt zijn. Door persoonlijke behoeften te identificeren en prioriteiten te stellen, kan een nieuwe doelgerichte werkomgeving worden gecreëerd met eenvoudig te volgen tips.

Over Sandra Klijn

Sandra Klijn is spreker, trainer en expert in vitaliteit en loopbaanontwikkeling. Ze promoveert binnenkort aan de Vrije Universiteit Amsterdam op haar onderzoek naar persoonlijke energie op het werk en publiceerde eerder over haar model met sleutelfactoren voor een energieke baan. Kijk voor meer informatie op www.sandraklijn.com.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden