Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Meesteradviseur – Handboek voor duurzame groei in je adviesrol

Een inspirerende ontdekkingsreis naar jouw professionele ontwikkeling van vakmanschap naar meesterschap, om ook in de toekomst als adviseur het verschil te blijven maken!

Rob Bertels | 31 maart 2020 | 3-4 minuten leestijd

Wie als adviseur vandaag de dag nog denkt vooral met kennis en kunde het verschil te kunnen maken, komt bedrogen uit. Ingrijpende technologische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen (beschreven in het boek) hebben een aanzienlijke impact op de rol en toegevoegde waarde van de adviseur. Om je rol als adviseur toekomstbestendig te maken, is het noodzakelijk je te ontwikkelen tot Meesteradviseur.

De M-factor en de 7 bouwstenen van Meesterschap
Een Meesteradviseur beschikt over de M-factor. Een adviseur met de M-factor is in staat om proactief diepgaande, wederkerige en duurzame relaties te creëren. Hij (of zij natuurlijk) weet cliënten te triggeren op voor hen relevante zaken, weet als geen ander de verbinding daarmee te maken en maakt het verschil door wie hij is. De M-factor bestaat uit zeven bouwstenen waarbij wij aangeven met welk concreet gedrag, welke mindset en vaardigheden jij je ook in de toekomst kunt blijven onderscheiden, te weten:

• Geloofwaardigheid: bepaald door jouw vakkennis, uitstraling en eerlijkheid

• Betrouwbaarheid: bepaald door jouw consequentheid, voorspelbaarheid en stijlflexibiliteit

• Autonomie: bepaald door jouw pro-activiteit, cirkel van invloed en persoonlijke visie

• Dichtbijzijn: bepaald door jouw contact, inlevingsvermogen en (emotionele) durf

• Verandervermogen: bepaald door jouw learning agility, mindset en innovatief vermogen

• Samenwerking: bepaald door jouw synergetisch vermogen, samenbindend vermogen en collegiale uitwisseling, en

• Zelfbewustzijn: bepaald door jouw zelfkennis, zelfreflectie en authenticiteit.

In ons boek beschrijven wij dit ‘Wagenwiel van Meesterschap' en lichten wij alle bouwstenen uitgebreid toe. Per bouwsteen reiken wij jou tal van praktische handvatten, tips, testen, opdrachten en reflectievragen aan om meteen gericht en concreet aan de slag te gaan met jouw eigen ontwikkeling als Meesteradviseur.

De Meesterschapsorganisatie en de rol van management en HR
Nadrukkelijk gaan wij ook in op de randvoorwaarden waaraan de zogenaamde Meesterschapsorganisatie moet voldoen, om optimaal recht te doen aan de ontwikkeling van adviseurs naar meesterschap. Uiteraard staan wij uitvoerig stil bij de rol en verantwoordelijkheid die (top)management en HR daarin proactief moeten pakken om de meesterschapsontwikkeling in de organisatie duurzaam te realiseren. Het gaat daarbij om het gericht ontwikkelen en stimuleren van de passie, trots, eigenwaarde, zelfstandigheid, onderlinge verbondenheid en de support van de professional. Inclusief waardevol diagnose-instrument om goed zicht te krijgen op de belangrijkste aangrijpingspunten voor verbetering.

Voor wie
Dit boek is speciaal geschreven voor consultants, sales experts, financials en andere adviseurs die de transitie van vakmanschap naar meesterschap willen maken. Om zo meer toegevoegde waarde te kunnen leveren, meer verdieping in het cliëntcontact te bereiken, meer uitdaging in hun advieswerk te vinden en duurzaam succesvol te kunnen zijn. En juist in deze dramatische Corona-crisis biedt het boek vele handreikingen om als adviseur/professional juist nu naast jouw cliënt te gaan staan en er onvoorwaardelijk voor hem/haar te zijn!

Ter ondersteuning van ons boek, kan de lezer als inspirerende ontmoetingsplaats en leerplatform gebruik maken van de website https://organisatie-team-mensontwikkeling.nl/meesteradviseur.

Rob Bertels is organisatieadviseur, trainer en (management)coach, en partner bij Holland Consulting Group. Hij is gespecialiseerd in de persoonlijke begeleiding van management en medewerkers.

Gerlof Schutte werkt als consultant en trainer in de dienstverlenende sector. Hij is parttime verbonden aan de Rabobank waar hij intensief betrokken is bij de toekomstbestendige vakmanschaps- en meesterschapsontwikkeling van adviseurs.

Samen hebben zij - onder meer met hun Masterclass Meesterschap - vele professionals (en hun management) naar een hoger niveau getild. Hun ervaringen daarbij zijn een belangrijke inspiratiebron geweest bij het schrijven van Meesteradviseur.

Over Rob Bertels
Rob Bertels is organisatieadviseur, trainer en (management)coach en is partner bij Holland Consulting Group. Hij is gespecialiseerd in de persoonlijke begeleiding van management en medewerkers en de ontwikkeling van hun persoonlijke effectiviteit, met name in dienstverlenende (advies)organisaties.
Over Gerlof Schutte
Gerlof Schutte werkt als consultant en trainer in de dienstverlenende sector. Tevens is hij verbonden aan de Rabobank waar hij betrokken is bij de toekomstbestendige vakmanschaps- en meesterschapsontwikkeling van adviseurs.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Rob Bertels, Gerlof Schutte
Meesteradviseur

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden