OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren

  Filter de resultaten

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Artikelen in het Online Magazine

  Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
  17.837 resultaten
  recensie
  Coaching en trainen
  4 oktober 2023
  Elly Stroo Cloeck
  4-5 minuten leestijd
  Ik vind het heel knap hoe Genieke Hertoghs erin geslaagd is om een tamelijk abstract onderwerp – weerstand overwinnen - te behandelen in een concreet, gestructureerd en ook nog eens grappig boek:  Wat verstaat zij onder pushen? Vanuit je eigen belevingswereld aan de ander vertellen hoe hij of zij naar de wereld moet kijken. Sja, dat werkt niet, dat weten we. Toch?
  recensie
  Ondernemen
  4 oktober 2023
  Rudy Kor
  6-8 minuten leestijd
  In ‘Elon Musk’ beschrijft Walter Isaacson het leven van de in 1971 geboren Elon Musk. Het bevat vele voorbeelden van risicovolle innovaties en van Musks onvoorspelbare leiderschap. Daarnaast heeft Isaacson aandacht voor privégedoe, zoals zijn traumatische jeugd, de vele huwelijksperikelen en de vader-zoon trauma’s. Er rijst een beeld van een man die enerzijds strategisch denkt en die zich anderzijds met elk detail bemoeit.
  Interview
  Psychologie
  4 oktober 2023
  Peter Spijker
  9-13 minuten leestijd
  Wie midden in de ellende zit, wil daar zo snel mogelijk uitkomen. Narigheid is een geschenk dat we liever aan ons voorbij laten gaan. Anja Jongkind en Greet Vonk kijken daar anders tegen aan. In ‘Cadeautje verpakt in prikkeldraad’ leggen ze uit dat het doorleven van ellende je ook sterker kan maken. Daartoe moet je wel eerst het ‘prikkeldraad’ zeer zorgvuldig en voorzichtig verwijderen.
  preview
  Psychologie
  4 oktober 2023
  Iris Posthouwer
  3-4 minuten leestijd
  Iris Posthouwer schreef het boek dat ze zelf had willen lezen: ‘Leer op een ontspannen manier nee zeggen, aankaarten wat je niet leuk vindt, omgaan met pittige tegenreacties, en met dat eeuwige schuldgevoel’, belooft ze in haar preview van ‘Iets met grenzen stellen’.
  recensie
  Internet en social media
  3 oktober 2023
  Peter de Roode
  3-4 minuten leestijd
   De Belgische journalist Jonas Lips heeft een zeer overzichtelijk en prettig leesbaar boekje gemaakt over het platform Tik Tok. De ondertitel doet een belofte aan de lezende ondernemer: ‘Til je brand naar een hoger niveau met Tik Tok’. Tik Tok is allang niet meer die app met dansfilmpjes en liedjes voor kinderen. Inmiddels is het uitgegroeid tot de meest gedownloade app ter wereld.  
  preview
  IT-management / ICT
  3 oktober 2023
  Patrick Petersen
  3-4 minuten leestijd
  Als ervaren marketingtech-enthousiasteling en nerd hebben de snelle ontwikkelingen van AI mij zeer geïnspireerd. Terugkijkend naar 2016, deed ik onderzoek aan de London Business School & Finance. Mijn focus lag op de combinatie van klantreisanalyse, interpretatie van deep learning en mixed reality. Nu zijn AI-gedreven tools overal te vinden en kun je on the fly onderzoek doen.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  3 oktober 2023
  José Otte
  2-3 minuten leestijd
  In ‘Als een krijger in de kantoortuin’ van Caspar Gesthuizen krijgt de lezer tips hoe inzichten uit de oosterse cultuur en vechtkunsten toe te passen binnen de hedendaagse westerse werkcultuur.
  preview
  Ondernemen
  2 oktober 2023
  John Schoorl
  3-4 minuten leestijd
  Ik ben de zoon van een bierman, die de zoon was van een bierman. Ik zei als kind dat ik later Arabier wilde worden, als ik groot was, terwijl ik bierman bedoelde. Ik kom uit de wereld van het bier, ik ben van het bier, al ben ik zelf niet beroepsmatig in het bier gegaan. Ik ben de schrijver van Eigen Zaak- sterke ondernemersverhalen, John Schoorl.
  recensie
  Algemeen management
  2 oktober 2023
  Adwy van den Berg
  2-3 minuten leestijd
  Rachid Et-Taïbi is een specialist op het gebied van diversiteit en inclusie.  Door zijn achtergrond - hij groeide op in een klein dorp op de grens van Marokko en Algerije - kan Rachid zich een ervaringsdeskundige noemen als het gaat om wat discriminatie en ongelijke behandeling met mensen kan doen. Zijn boek ‘Durf inclusief te ondernemen’ is oprecht, persoonlijk en op zeer toegankelijke wijze geschreven.
  preview
  Mens en maatschappij
  2 oktober 2023
  Jitske Kramer
  6-9 minuten leestijd
  In 'Tricky Tijden' ontrafelt Jitske Kramer op meeslepende wijze de menselijke patronen van ingrijpende veranderingen. Haar boek geeft duiding en leest als een avonturenverhaal, vol kansen, gevaren en verleidingen in deze onrustige tussenfase van transformaties.
  Interview
  Persoonlijke effectiviteit
  2 oktober 2023
  Jeroen Ansink
  4-6 minuten leestijd
  Algoritmes zijn niet de belangrijkste reden waarom we zo snel zijn afgeleid, zegt de Amerikaanse hoogleraar psychologie Gloria Mark in Aandacht. In het boek geeft ze wetenschappelijk bewezen strategieën waarmee we onze focus kunnen verhogen. ‘Bijna de helft van de tijd interrumperen we onszelf.’ 
  preview
  Personal finance
  2 oktober 2023
  Erica Verdegaal
  2-3 minuten leestijd
  Altijd geld overhouden, nooit een miskoop en relaxter leven: droom jij daar wel eens van? Vast wel! Maar waarom blijft het bij dromen? Simpel: je bent een mens. Of preciezer: een consument in een verleidingsmaatschappij. Dat klinkt leuk, maar zorgt ook dat de halve wereld jouw zwakheden benut om je geld af te troggelen, vaak zonder dat je het doorhebt. Het is hoog tijd dat je zelf gaat bepalen wat je doet met je geld.
  interview
  Verandermanagement
  29 september 2023
  Bert Peene
  9-12 minuten leestijd
  Het stewardship dat Rob Wetzels centraal stelde in zijn executive-programma’s van Nyenrode en het sociale complexiteitsdenken waarover Thijs Homan schrijft, komen samen in hun boek ‘Wat nu!?’. We spreken hen tegen de achtergrond van de snelwegblokkade van Extinction Rebellion. Homan: ‘Grootschalige verandering ontstaat als mensen thema’s in hun gesprekken in hun dagelijkse praktijk opnemen en met elkaar tot nieuwe betekenisgevingen komen over datgene dat ze meemaken.’
  preview
  Werk en loopbaan
  29 september 2023
  2-3 minuten leestijd
  De krapte op de arbeidsmarkt in ons land is ook in 2023 onverminderd hoog, meldde het CBS onlangs. Het is dan ook heel makkelijk om van de ene naar de andere functie over te stappen. Keuze te over. Daarom is het extra belangrijk om te weten hoe je jouw plek kunt vinden. En hoe je je daar staande houdt. Succes met je carrière! biedt daarvoor fijne handvatten. Een preview.
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  28 september 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Een boek over zelfdiscipline en het bereiken van doelen. Een boek geschreven door wat misschien wel de fitste persoon op aarde was. Een boek daarom ik waarbij ik van alleen het lezen al wat moe werd. ‘Can’t hurt me’ van David Goggins leest als een trein. Maar gaat me net iets te snel.
  preview
  Psychologie
  28 september 2023
  Hannie van Genderen
  4-6 minuten leestijd
  In 'Doorbreek je patronen in vijf stappen' biedt Hannie van Genderen, klinisch psycholoog en (co-)auteur van de bestseller Patronen doorbreken, een praktisch vijfstappenplan voor het veranderen van ongewenste gevoelens, gedachten en gedrag. Ze vertelt erover in deze preview.
  recensie
  Verandermanagement
  27 september 2023
  Elmas Duduk
  4-5 minuten leestijd
  Steven van den Heuvel begint zijn boek ‘High Impact Veranderen - De 7 eigenschappen van een succesvolle veranderaar’ met het gegeven dat de meeste veranderingen niet het gewenste resultaat hebben. Hij formuleerde 7 eigenschappen die helpen de kans op het gewenste resultaat te vergroten.
  Interview
  Leiderschap
  27 september 2023
  Johan Faber
  5-7 minuten leestijd
  Veel succesvolle ondernemers gaan na verloop van tijd achterover leunen. Als we vooruit willen, professioneel én privé, moeten we ons zelfbeeld op losse schroeven zetten, zegt businesscoach Renout Polder. ‘Mensen zoeken vaak naar excuses om niet in actie te hoeven komen.’
  preview
  Psychologie
  27 september 2023
  Onno Aerden
  4-5 minuten leestijd
  ‘Persoonlijk mag het ons misschien goed gaan, we leven in problematische tijden’, schrijft Onno Aerden in zijn preview van ‘De bevrijdende rijkdom van goed genoeg’. Dankzij die constatering - en een bezoek aan een jacht in een jetset-havenstadje - omarmde hij ‘goed genoeg’ als alternatief voor ‘nooit genoeg’.
  recensie
  Ondernemen
  27 september 2023
  Bertrand Weegenaar
  4-6 minuten leestijd
  Met de publicatie van de biografie Elon Musk heeft Walter Isaacson een kroon op zijn werk gezet. Isaacson is een zeer gerespecteerde biograaf die wereldwijd bekendheid kreeg door zijn onthullende biografie van Steve Jobs in 2011.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden