OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Advisering

  Rubriek

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Advisering

  Hier vindt u artikelen rond boeken over adviesvaardigheden. Van acquisitie tot adviestraject & van Block tot Caluwe. Kortom alles voor managementadviseurs en consultants.
  251 resultaten
  preview
  Advisering
  13 februari 2024
  Mariska Fissette
  2-3 minuten leestijd
  In de ratrace van tegenwoordig raken velen van ons verstrikt in een cyclus van 'moeten'. Perfectie nastreven, de continue prestatiedruk voelen en overuren draaien is bijna normaal geworden. Maar stel je voor dat er een manier was om dit allemaal te overstijgen. Om niet alleen te leven, maar écht te leven. Het is tijd om het roer om te gooien en een nieuwe weg in te slaan. Een weg die leidt naar de Work-Life Revolutie.
  achtergrond
  Advisering
  10 oktober 2023
  Bertrand Weegenaar
  3-5 minuten leestijd
  Er is een groeiende weerstand tegen de grote consultancybedrijven. Het gaat voornamelijk over hun verdienmodel en hun ethisch kompas. Nu veel bedrijven en overheden worstelen met het neerzetten van plannen voor duurzaamheid en daar dan weer consultants voor gaan inhuren, rijst de vraag: moeten we dit zo vol blijven houden?
  column
  Advisering
  28 augustus 2023
  3-4 minuten leestijd
  ‘De adviseur die stevig staat heeft de brains en de ballen om zichzelf en zijn opdrachtgever kritische, ongemakkelijke vragen te stellen’, schrijft Bas van Gils in deze column. Hij trekt van leer tegen modes in management, die ons soms het zicht op de echte kwestie ontnemen. 
  recensie
  Advisering
  17 mei 2023
  Anton Scheffers
  3-5 minuten leestijd
  ‘Stevig staan in advies’ leest alsof je door een snoepwinkel loopt. Bas van Gils schotelt een groot assortiment aan thema’s voor die invloed hebben op je succes als intern of extern adviseur. Ik lees veel herkenbaars en vraag me regelmatig af, wat is op mij van toepassing, wat zou ik uit deze winkel kiezen om zelf mee aan de slag te gaan? Van Gils heeft veel ervaring in advies, waar jongere adviseurs gebruik van kunnen maken. Hij houdt een spiegel voor en zet aan het denken: hoe doe ik dat? 
  recensie
  Advisering
  17 maart 2023
  Jan Hoogstra
  4-5 minuten leestijd
  In 2014 schreef ik een recensie over een boek ‘De Firma’. Dat boek schetste een ontluisterend beeld over het adviesbureau McKinsey. Mijn nieuwsgierigheid was dan ook gewekt door ‘De macht van McKinsey’ van Bogdanich en Forsythe. Is het sinds 2014 beter gegaan met het adviesbureau of is de cultuur niet veranderd en zijn ze op dezelfde voet doorgegaan?
  recensie
  Advisering
  15 maart 2023
  Rudy Kor
  3-4 minuten leestijd
  Volgens Bas van Gils is ‘Stevig staan in advies’ een persoonlijk document zonder wetenschappelijke pretenties, maar met ‘bruikbare zeggingskracht.’ Geen receptenboek, daar zou hij het ‘metier’ naar eigen zeggen te kort mee doen. Van Gils mikt op tenminste één grinnik, instemmende grom of schrikreactie per hoofdstuk. Hij richt zich op zowel de beginnende als de meer ervaren adviseur. 
  interview
  Advisering
  16 januari 2023
  Jeroen Ansink
  7-10 minuten leestijd
  Belangenverstrengeling, klussen voor vijandige mogendheden, duurzaamheid prediken en milieuvervuilers dienen. In De macht van McKinsey schetsen onderzoeksjournalisten Walt Bogdanich en Michael Forsythe een vernietigend beeld van ‘s werelds meest toonaangevende adviesbureau. ‘Er is geen excuus voor het promoten van drugs tijdens een epidemie van overdosissen.’
  Interview
  Advisering
  9 januari 2023
  Ronald Buitenhuis
  5-6 minuten leestijd
  We adviseren wat af in adviesland Nederland. ‘Niks mis mee’, stelt Bas van Gils in ‘Stevig staan in advies’. ‘Zolang je als adviseur maar toegevoegde waarde biedt.’ En daar gaat het nog wel eens mis. ‘Te vaak wordt “Ja” tegen een adviesklus gezegd, terwijl bij een eerlijke intake het antwoord “Nee, of mits” had moeten zijn.’ Advies draait nog te vaak om de eigen winkel draaiend houden. ‘Jammer’, aldus Bas van Gils. ‘Want het is een mooi en nuttig vak.’
  recensie
  Advisering
  20 december 2022
  Christel Deckers
  2-4 minuten leestijd
  Een zwarte kaft voor een zwartboek over McKinsey?Of doe ik met deze constatering de onderzoekers Walt Bogdanich en Michael Forsythe tekort? Delen van De macht van McKinsey lezen in ieder geval als een thriller.
  preview
  Advisering
  25 november 2022
  2-3 minuten leestijd
  ‘Stevig staan in advies’ belooft je te helpen stapsgewijs scherper en brutaler te worden, en daarmee invloedrijker. Bas van Gils schreef het boek als gids en bemoediging voor met name junior en medior adviseurs/ consultants. In zijn preview vertelt hij wat die van het boek mogen verwachten.
  nieuws
  Advisering
  19 oktober 2022
  Jeroen Ansink
  4-5 minuten leestijd
  Wat leest Amerika en wat waait over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: De macht van McKinsey en Getting Along.
  podcast
  Advisering
  17 maart 2022
  Hans Andersson
  ‘Een boek in de vorm van een oral history. Het stelt de ervaringen én de opvattingen aan de orde die Hans Andersson heeft opgedaan in zijn lange loopbaan als organisatieadviseur, met name in het publieke domein.’ Zo verwoordt journalist Jan Tromp de doelstelling van het boek ‘De Influisteraar’ over het werkzame leven van organisatieadviseur Hans Andersson.
  interview
  Advisering
  14 december 2021
  Lex van Almelo
  7-10 minuten leestijd
  Als één van de oprichters van adviesbureau AEF (Andersson Elffers Felix) groeide Hans Andersson (75) uit tot een autoriteit op zijn vakgebied. In De Influisteraar schetst journalist Jan Tromp de wereld van het organisatieadvies en de methode van Andersson.
  preview
  Advisering
  15 september 2021
  Luuk Haegens
  3-5 minuten leestijd
  Uit gesprekken met meer dan 300 accountants blijkt dat meer dan 90 % van hen onvoldoende inzicht heeft in de kostprijs bij hun klanten en geen idee heeft van wat de impact is van kleine wijzigingen in productiviteit, bezetting, efficiency op het resultaat. Verder blijkt dat veel accountants het moeilijk vinden om hun adviesrol concreet vorm te geven.  
  recensie
  Advisering
  13 september 2021
  Rudy Kor
  5-7 minuten leestijd
  Toen ik Het Groot Interventieboek uit de enveloppe van Managementboek haalde was mijn eerste reactie: ‘Wat een pil!' Het heeft namelijk vierhonderd bladzijden. De tweede reactie was: ‘wat mooi en overzichtelijk opgemaakt!' 
  recensie
  Advisering
  14 juli 2021
  Jasmijn Mioch
  1-2 minuten leestijd
  Een boek als dit verdient het om op ongewone wijze gelezen (en gerecenseerd!) te worden. Niet van A tot Z of van kaft tot kaft. Sla het open en blijf ergens hangen. Of niet. Lees het op jouw eigen manier.
  recensie
  Advisering
  1 juni 2021
  Sjors van Leeuwen
  3-4 minuten leestijd
  Organisatieadvies is een bijzonder vak. Want zoals vaak gezegd wordt onder adviseurs: ‘Je bent zelf je belangrijkste instrument'. Maar wat betekent dit in de dagelijkse praktijk? We lezen het in De Binnenkant. Daarin delen tien organisatieadviseurs in volle eerlijkheid hun ervaringen, met al hun gevoelens en twijfels tijdens het werk.
  recensie
  Advisering
  21 mei 2021
  Rudy Kor
  4-6 minuten leestijd
  Eric Mooijman begint zijn boek De complete consultant met een overzicht van ontwikkelingen in het consultingvak, en een voorspelling: het einde van bestaande ‘consulting-competencyframeworks'. De kern van het boek is Mooijmans (10 jaar KPMG Consulting, en nu 20 jaar zelfstandig adviseur) model voor de Complete Consultant.
  recensie
  Advisering
  14 mei 2021
  José Otte
  2-3 minuten leestijd
  Aan de hand van gesprekken met o.a. Jaap Boonstra en Mathieu Weggeman, schrijven Marijne Vos en Ben Kuiken op serieuze wijze over mensen die vast zitten in systemen en hoe die systemen zelfgecreeerde illusies zijn. En... je gaat dat zien als je het eenmaal doorhebt.
  preview
  Advisering
  11 mei 2021
  Eric Mooijman
  3-4 minuten leestijd
  In De complete consultant - Succesvol adviseren in de 21e digitale eeuw introduceert Eric Mooijman een model dat focust op disrupties in de consultingmarkt. Hij vertelt erover in deze preview.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden