OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Leiderschap

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Leiderschap

  Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
  1.916 resultaten
  recensie
  Leiderschap
  16 april 2024
  Danny Mullenders
  3-4 minuten leestijd
  Vijf executive coaches hebben samengezeten om 7 Perspectieven op leiderschap te schrijven. Het is een uiteenzetting van de terreinen waarop executive coaches managers en leidinggevenden kunnen helpen in hun ontwikkeling en werksituatie.
  recensie
  Leiderschap
  8 april 2024
  Hans Kardol
  2-3 minuten leestijd
  Ik hou van lezen, maar zelfhulpboeken ontbreken in mijn boekenkast. Dat komt door mijn (waarschijnlijk belemmerende) overtuiging dat je eerst moet inzien dat er iets zou moeten veranderen. En als je dat inziet en vervolgens ook wilt veranderen, ligt de oplossing vaak voor de hand. Waarom zou je daarvoor een heel boek door moeten nemen? Maar hé, als je het niet probeert, kan je ook niet oordelen.
  recensie
  Leiderschap
  5 april 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Er verschenen al de nodige boeken over psychologische veiligheid. Toch is ook ‘De teamleider als cultuurmaker’ van Sara Leysen een waardevolle aanvulling. Er valt immers nog een wereld te winnen.
  achtergrond
  Algemeen management
  29 maart 2024
  Bertrand Weegenaar
  9-13 minuten leestijd
  Er is geen betere tijd geweest om veranderkundige te zijn of te worden. Er zijn vele transities, sommige zwaarder dan de andere. En elke transitie is een traject, soms een worsteling, een pad met stekelstruiken en valkuilen. Met een beperkte garantie op succes. In deze aflevering van Uit de boeken gaat Bertrand Weegenaar in op de vele boeken die helpen om transities in goede banen te leiden.
  podcast
  Leiderschap
  28 maart 2024
  Frank Schaper
  2-3 minuten leestijd
  Drie vuistdikke boeken over Donald Trump verschijnen dit jaar van Frank Schaper. Het eerste is net verschenen en gaat in op de 40 (!) rolmodellen van Trump. Een enorme hoeveelheid werk bovenop de actualiteit. Hoe Schaper dit heeft aangepakt, en hoe hij van een studie Lucht- en Ruimtevaart, een managementcarrière bij de KLM en boeken over het Enneagram nu bij deze trilogie van Trump is uitgekomen hoor je in de nieuwe aflevering van De Boekenpraktijk.
  Interview
  Leiderschap
  27 maart 2024
  Hans van der Klis
  7-10 minuten leestijd
  Met haar nieuwe boek ‘Sensitieve intelligentie’ breekt Ann Baeke een lans voor durven vertrouwen op ons gevoel en onze intuïtie. Die worden te vaak nog genegeerd, waardoor een deel van onze intelligentie onbenut blijft. ‘Met je gevoel kun je een laag aanraken die nu onbenut is en die we echt nodig hebben binnen organisaties.’
  recensie
  Leiderschap
  22 maart 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  3-5 minuten leestijd
  We hebben allemaal onze rolmodellen. Zo ook Donald Trump. Frank Schaper onderzocht door wie Trump zich laat inspireren en schreef een geweldig en tegelijk beangstigend boek: ‘The Great American Dictator; Donald Trump en zijn 40 rolmodellen’. Een boek over ik-gericht leiderschap.
  preview
  Coaching en trainen
  21 maart 2024
  Karsten van Slooten
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Dit is coachen’ neemt Karsten van Slooten coaches, leidinggevenden, docenten en studenten mee in het vormen van een solide basis om effectief te coachen. Het boek biedt essentiële achtergronden die onmisbaar zijn voor het uitvoeren van coachende taken in ieders professionele rol.
  Interview
  Leiderschap
  20 maart 2024
  Kim Buitenhuis
  9-13 minuten leestijd
  Met ‘Authentiek leiderschap voor vrouwen´ hopen Jolanda Holwerda en Liesbeth Tettero vrouwen te inspireren niet langer aan de zijlijn te blijven staan. En met behulp van een handig stappenplan en leerzame inzichten leren zij je vol trots je podium te pakken, op de manier die bij jou past. We speken Liesbeth Tettero: ‘Het gaat echt om: hoe kom jij het beste tot je recht?’
  recensie
  Leiderschap
  19 maart 2024
  Louis Thorig
  5-8 minuten leestijd
  Onlangs is ‘The great American dictator - Deel 1 - Donald Trump en zijn 40 rolmodellen’ van Frank Schaper gepubliceerd. Het is het eerste deel van een trilogie. Een lijvig boek (de omvang van een telefoonboek) met heel veel wetenswaardigheden over de fatale karakterontwikkeling van deze pathologische supernarcist.
  recensie
  Leiderschap
  14 maart 2024
  Rudy Kor
  5-7 minuten leestijd
  Communicatie tussen en binnen teams vindt plaats op verschillende niveaus. Hoe beter je herkent op welke communicatielaag je gesprekspartner communiceert, des te beter verloopt de communicatie. Met behulp van het zogenaamde vijf lagen denkmodel krijgt de lezer in ‘Begrijp je het niet of bevalt het je niet?’ inzicht wat er speelt tussen mensen.
  podcast
  Leiderschap
  7 maart 2024
  Sander Aarts
  2-3 minuten leestijd
  In deze aflevering van de podcast De Boekenpraktijk is Sander Aarts te gast, bekend van 'Special Forces Vips', maar vooral vanwege zijn ervaring bij de echte Special Forces. Podcasthost Willem van Leeuwen ging met Aarts is gesprek over het nieuwe boek 'De Moed om te Leiden', waarin hij de zeven eigenschappen van leiderschap vanuit zijn perspectief belicht.
  recensie
  Leiderschap
  6 maart 2024
  Hendrika Willemse-Vreugdenhil
  3-4 minuten leestijd
  Nog een boek vrouwen, is dat wel nodig? Het is de eerste zin van de inleiding van ‘Authentiek leiderschap voor vrouwen’ en deze zet mij direct op scherp. Hardop stel ik mezelf de vraag. Is dat wel nodig? Vol verwachting lees ik door en na de inleiding trek ik dezelfde conclusie. Ja het is echt nodig!
  recensie
  Leiderschap
  5 maart 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  5-7 minuten leestijd
  Wie heeft er nooit eens gedoe – of gedonder – op de werkvloer. Veel gezeur is te herleiden – en op te lossen. Zeker aan de hand van ‘Begrijp je het niet of bevalt je het niet? - Sterkere teams en betere dialogen met de 5 interactielagen’ van Jaap Weijers.
  preview
  IT-management / ICT
  28 februari 2024
  Francisca Dalstra
  3-4 minuten leestijd
   Veel agileteambegeleiders, waaronder Scrum Masters en Agile Coaches, gaan Sprint in en Sprint uit alsof ze gevangen zijn in een eindeloos draaiend loopwiel. Vaak ook nog met het gevoel dat de verantwoordelijkheid en het eigenaarschap voor de ontwikkeling van het team vooral bij hen ligt.
  nieuws
  Algemeen management
  23 februari 2024
  Jeroen Ansink
  4-5 minuten leestijd
  Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York. Deze maand: The Friction Project van Bob Sutton en Huggy Rao en Optimaal van Daniel Goleman.
  recensie
  Leiderschap
  22 februari 2024
  Caroline Koetsenruijter
  2-3 minuten leestijd
  ‘De teamleider als cultuurmaker’ is een boek voor een groep mensen met een moeilijke, ondergewaardeerde en soms eenzame rol: de teamleiders. Het boek heeft een positieve insteek en beoogt de lezer te wapenen met optimisme, zelfvertrouwen en concrete tips hoe je een gezonde werkcultuur waarin iedereen floreert dichterbij kunt halen.
  preview
  Leiderschap
  21 februari 2024
  Suyin Aerts
  2-3 minuten leestijd
  ‘10 Quintessential Questions’ is de titel van het nieuwe boek van Suyin Aerts. Uitgangspunt is dat goede vragen stellen van groot belang is voor leiders, interviewers en ondernemers. En leiders, dat zijn meer mensen dan alleen die met die formele rol. Aerts vertelt erover in haar preview.
  recensie
  Leiderschap
  19 februari 2024
  Henk Jan Kamsteeg
  5-6 minuten leestijd
  Wat kun je op het gebied van leiderschap leren uit het bestverkochte boek uit de geschiedenis? Veel, zo bewijst ook Arjan Zantingh weer in zijn boek ‘Leiderschapslessen uit de Bijbel - Van Abigaïl tot Petrus, van principes tot praktijk’.
  recensie
  Leiderschap
  13 februari 2024
  Annemarie Smits
  4-5 minuten leestijd
  Met ‘Authentiek leiderschap voor vrouwen’willen Liesbeth Tettero en Jolanda Holwerda vrouwen helpen zich op een authentieke manier te positioneren om hun ambities waar te maken. En met hun invloed en kracht bij te dragen aan een betere wereld.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden