OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    2.119 resultaten
    preview
    Personeelsmanagement
    1 maart 2024
    Daisy Buttiens
    3-4 minuten leestijd
    Het woord ‘stress’ heeft een negatieve bijklank gekregen. Zonde, want het is zo’n prachtig werkend mechanisme. We moeten alleen de handleiding beter kennen. Dan kunnen we stress omzetten in passie, gedrevenheid en positieve energie.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    1 maart 2024
    Jessica Kruijssen
    3-4 minuten leestijd
    In het praktische (werk)boek ‘Vind je sprankelkracht’ combineert Jessica Kruijssen inzichten uit de positieve psychologie, sterkepuntenbenadering, neurowetenschappen en appreciative inquiry. Ze vertelt erover in haar preview.
    preview
    Economie
    29 februari 2024
    Ben Kuiken
    2-3 minuten leestijd
    Waarom knikken we begrijpend en bevestigend als iemand zegt dat de economie moet groeien? Omdat, zo stelt Ben Kuiken in ‘Het ZINnigste boek dat je ooit zult lezen’, we van onze zinnen zijn beroofd door de zin van de markt.
    preview
    Leiderschap
    28 februari 2024
    Francisca Dalstra
    3-4 minuten leestijd
     Veel agileteambegeleiders, waaronder Scrum Masters en Agile Coaches, gaan Sprint in en Sprint uit alsof ze gevangen zijn in een eindeloos draaiend loopwiel. Vaak ook nog met het gevoel dat de verantwoordelijkheid en het eigenaarschap voor de ontwikkeling van het team vooral bij hen ligt.
    preview
    Marketing
    27 februari 2024
    Jos Burgers
    3-4 minuten leestijd
    'Superfijne klanten' van bestsellerauteur Jos Burgers laat zien hoe ambassadeurs ervoor zorgen dat superfijne klanten vanzelf naar je toekomen en waarom die strategie juist nu de toekomst heeft. In zijn preview vertelt Burgers over de strategie, en over zijn boek.
    preview
    Non-profit
    26 februari 2024
    Watze Hepkema
    1-2 minuten leestijd
    Organisaties in het publieke domein zijn vastgelopen in bureaucratie. Er zijn veel pogingen gedaan het tij te keren: er zijn subsidies om te ontregelen, organisaties hebben zelfsturende teams ingevoerd, enzovoort. Maar het wordt alleen maar erger. In ‘Van wie is de gebarsten wc-tegel? - Organiseren op basis van eigenaarschap’ laat Watze Hepkema zien dat organisaties toch echt een andere weg in kunnen slaan.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    23 februari 2024
    Nicole Loeffen
    2-3 minuten leestijd
    ‘Wat wil jij zelf?’ Als ik dit vraag blijft het meestal stil, terwijl écht weten wat je wilt in je werk en leven noodzakelijk is om bewuster je eigen keuzes te maken, want het is jóúw leven! Alleen jij kunt het antwoord geven, en ik schreef ‘Z11 – Een gelukkig en succesvol leven leiden’ om je daarbij te helpen. Net als een goede vriend is het er voor je als je het kunt gebruiken. 
    preview
    Ondernemen
    22 februari 2024
    Antoinette Nunes
    3-4 minuten leestijd
    Door de stappen uit ‘Driver’s seat’ te doorlopen ontdek je hoe je ruimte creëert voor projecten en taken waarmee je een bedrijf bouwt waarin je misbaar bent. Dat is de belofte van Antoinette Nunes. In haar preview vertelt ze waarom het belangrijk is dat ook jouw bedrijf zonder jou kan.
    preview
    Internet en social media
    21 februari 2024
    Bob van Duuren
    3-4 minuten leestijd
    Acht maanden geleden kwam ‘mijn’ eerste boek over ChatGPT uit. Mijn staat tussen aanhalingstekens, omdat het boek grotendeels door ChatGPT was geschreven. In die afgelopen maanden is er zó veel gebeurd op het gebied van generatieve kunstmatige intelligentie (AI), dat een herziene editie niet kom uitblijven.
    preview
    Leiderschap
    21 februari 2024
    Suyin Aerts
    2-3 minuten leestijd
    ‘10 Quintessential Questions’ is de titel van het nieuwe boek van Suyin Aerts. Uitgangspunt is dat goede vragen stellen van groot belang is voor leiders, interviewers en ondernemers. En leiders, dat zijn meer mensen dan alleen die met die formele rol. Aerts vertelt erover in haar preview.
    preview
    Verandermanagement
    20 februari 2024
    Uilke Duinstra
    3-4 minuten leestijd
    Wat als je morgen opnieuw begint met jouw organisatie? Wat is jouw nieuwe oprichtingsverhaal? Wat zou je anders doen? Dat zijn centrale vragen in Corporate Alt Delete van Uilke Duinstra. In zijn preview vertelt hij waarom het goed is om die vragen te stellen, en wat je met de antwoorden kunt.
    preview
    Communicatie en media
    19 februari 2024
    Elke Van Parys
    3-4 minuten leestijd
    In De perfecte presentatie deelt Elke Van Parys waardevolle inzichten en best practices om je presentatie tot in de puntjes te verfijnen. Ironisch genoeg omvat deze perfectie ook ruimte voor imperfecties, omdat het juist de onvolkomenheden zijn waardoor je een echte connectie kunt maken met je publiek.
    preview
    Ondernemen
    13 februari 2024
    Dieter Penninckx
    3-4 minuten leestijd
    Ondernemen is onderweg zijn, daarvan genieten, niet bang zijn voor wat komen gaat. Ik ben Dieter Penninckx, auteur van ‘De Man in de Arena’. Dit openhartige boek neemt je mee op mijn reis door hoogtepunten, diepe dalen en het essentiële proces van opnieuw opstaan als ondernemer. Het is een boek over willen winnen, kunnen verliezen en opnieuw beginnen.
    preview
    Advisering
    13 februari 2024
    Mariska Fissette
    2-3 minuten leestijd
    In de ratrace van tegenwoordig raken velen van ons verstrikt in een cyclus van 'moeten'. Perfectie nastreven, de continue prestatiedruk voelen en overuren draaien is bijna normaal geworden. Maar stel je voor dat er een manier was om dit allemaal te overstijgen. Om niet alleen te leven, maar écht te leven. Het is tijd om het roer om te gooien en een nieuwe weg in te slaan. Een weg die leidt naar de Work-Life Revolutie.
    preview
    IT-management / ICT
    9 februari 2024
    Bob van Duuren
    2-3 minuten leestijd
    ‘Prompt’ had het woord van het jaar 2023 mogen zijn. Waar het ooit de oubollige variant van snel of direct was (‘en het werd prompt geregeld’), heeft de nieuwe betekenis – een instructie voor je favoriete AI-assistent – snel aan invloed gewonnen. Generatieve AI is here to stay, en wil je het meeste uit ChatGPT, Google Bard, Microsoft Copilot of een andere tool halen, dan is een goede prompt een must.  
    preview
    Ondernemen
    7 februari 2024
    Monique Schuurmans
    3-4 minuten leestijd
    Vandaag verschijnt Echte ondernemers huilen (niet) van Monique Schuurmans. Een boek dat inzicht belooft in hoe jouw emoties invloed hebben op je gedrag en je keuzes als ondernemer. In haar preview vertelt Schuurmans over haar boek, en waarom emoties vaak de echte leider van jouw onderneming zijn. Zonder dat je het in de gaten hebt.
    preview
    IT-management / ICT
    6 februari 2024
    Erik Jan Hengstmengel
    3-4 minuten leestijd
    Of dit het laatste boek is dat ik zelf schrijf? Diverse vrienden stelden me bezorgd die vraag toen ik ze vertelde dat ik aan een boek over de datagedreven organisatie werkte. En inderdaad, tijdens het schrijven brak ChatGPT door. Het werd voor een breed publiek toegankelijk en zorgde voor veel opschudding, je kunt wel zeggen: AI is een echte hype.
    preview
    Marketing
    5 februari 2024
    Jan-Willem Seip
    3-5 minuten leestijd
    Ben je een professional? Bijvoorbeeld: adviseur, consultant, makelaar, architect of wetenschappelijk medewerker? Heb je jarenlange ervaring en een imposant portfolio en bellen er toch geen nieuwe klanten? Je vak als professional uitvoeren en nog klanten binnenhalen ook. Ga er maar aan staan. Zeker als je geen verkoper bent en wel moet verkopen.
    preview
    Communicatie en media
    5 februari 2024
    Tom Compaijen
    5-7 minuten leestijd
    Een crisis is een gebeurtenis die lange termijn impact heeft op jouw organisatie. Als je crisiscommunicatie niet op orde is, verliezen klanten, medewerkers of zelfs de hele samenleving het vertrouwen. Crisiscommunicatie-expert Tom Compaijen heeft 15 jaar ervaring met crisis en media en was actief in vele crisisteams. In ‘Klaar voor elke crisis’ deelt hij zijn kennis in zeven principes. Een preview.
    preview
    IT-management / ICT
    2 februari 2024
    Maarten Sukel
    2-3 minuten leestijd
    In de evoluerende wereld van technologie is het negeren van AI vergelijkbaar met het over het hoofd zien van de stoommachine of de verbrandingsmotor in het verleden. Dergelijke technologische doorbraken hebben de loop van de geschiedenis veranderd en hetzelfde geldt voor AI. Met dit in gedachten heb ik ‘De AI Revolutie’ geschreven.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden