Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Boekenlijst

Top 10, zomer 2022

In de eerste helft van 2022 stonden er 10 verschillende boeken op de felbegeerde Nummer 1 van de Managementboek Top 100. Niet al deze boeken haalde deze toplijst: de 10 bestverkochte managementboeken van 2022 tot nu toe. Van januari tot en met juni.

Managementboek Redactie | 1 juli 2022
Aartjan van Erkel

Nummer 1

Dit boek stond 46 dagen op 1. En het eerdere boek 'Maak ze gek!' van Aartjan van Erkel werd het bestverkochte boek van 2016. - 'Heerlijk verfrissend! En een tikkeltje rebels. Dat ook, heel fijn. De nieuwe blik op hoe je in beeld kunt blijven bij klanten die Aartjan beschrijft in ‘Nummer 1’ is de ideale manier om jezelf te onderscheiden.' - aldus Daniëlle de Jonge in haar recensie.

Tom Rath

Ontdek je sterke punten 2.0

Een echte evergreen, dit boek staat in totaal al 5298 in de Managementboek Top 100. Heb jij de kans om dat wat jij het beste kan, elke dag te doen? De kans bestaat dat je dat niet doet, en daarmee worden natuurlijke talenten jammer genoeg niet benut. Tom Rath helpt je met dit boek jouw sterke punten te ontdekken én benutten.

Frans van Leeuwen

Aankloten - Kloot jezelf succesvol

Het nieuwste boek uit deze lijst en op moment van schrijven de huidige nummer 1 in de Managementboek Top 100. 'Voortdurend bezig zijn met doelen stellen, presteren en grenzen verleggen trekt niemand meer', zo stelt Frans van Leeuwen in zijn boek. Je krijgt er stress van en het leven wordt er niet leuker door. En dan kan je wel heel spiritueel gaan zitten mediteren, keihard gaan sporten of elke dag een ijskoud bad nemen en dat met iedereen delen, maar ga je van het ene naar het andere moeten. En het verplaatsen van prestatiedrang helpt jou niet naar een relaxed, leuk en succesvol leven.

Martin van Staveren

Iedereen risicoleider

Dit boek uit 2020 stond dit jaar 30 dagen op 1. 'Ik ben ervan overtuigd dat, als we er in de toekomst in slagen om persoonlijk risicoleiderschap te introduceren, de organisatie een hoog niveau van risicovolwassenheid kan bereiken. Je kunt "het spel" dan ook écht gaan spelen, waarbij risico's en kansen op een hele natuurlijke manier door de organisatie gaan stromen en elk signaal in potentie de bestuurstafel kan bereiken.' - Erik Boers, in zijn recensie.

Frank Weijers

Now we’re talking!

Waar het boek Deep Democracy van Jitske Kramer de methode en het onderliggende gedachtengoed uitgebreid en in heldere taal beschrijft vormt Now we’re talking! daarop een onmisbare aanvulling: een handzame, praktische gids voor iedereen die Deep Democracy actief toe wil passen.

Danny Mullenders

Laat je niet kiezen

Dit boek stond 8 dagen op 1. Elke dag moet je keuzes maken, over je loopbaan, samenwerken met lastige collega's of nieuwe projecten. De meeste mensen laten het zich overkomen. Maar wat wil jij? Psycholoog Danny Mullenders laat zien dat je altijd een keuze hebt.

Elke Wiss

Socrates op sneakers

'Socrates blijft ons boeien. Ook een moderne Socrates anno 2020 voorzien van sneakers. Met de kunst van het vragen stellen hebben we een liefde-haat-relatie: we weten dat we onszelf erin kunnen verbeteren maar tegelijkertijd zoeken we ingewikkeldere oplossingen. Elke Wiss heeft met Socrates op sneakers een prettig leesbaar boek geschreven waarin de lezer inzichten krijgt over ‘de vraag’ vanuit verschillende perspectieven.' - Peter de Roode in zijn recensie.

Inge Nuijten

Dienend-leiderschap

Wil je met meer plezier en gemak echt het verschil maken? Slopende vergaderingen, eilandjes en wantrouwen achter je laten? Eigenaarschap, samenwerking en innovatie de norm maken? En dat terwijl je zelf meer energie, rust en tijd krijgt? Dat kan! Onderbouwd en persoonlijk ontdek je in dit boek hoe je eenvoudig en doeltreffend 'lijderschap' achter je laat en van leiderschap een gewoonte maakt.

Nader Rad

Agile Scrum Handboek

Dit boek is een eenvoudig te begrijpen handleiding voor iedereen die meer wil weten over de concepten van Agile en het Scrum framework. Je leert de achtergronden te begrijpen achter de verschillende aanpakken in plaats van alleen te leren wat de do’s en don’ts zijn. En je leert de diversiteit van de Agile concepten kennen in plaats van alleen de laatste trends.

Frank Deuring

SuperFalen

Dit boek stond 14 dagen op 1 in de Managementboek Top 100. Martin van Staveren recenseerde het boek en schrijft: 'Een fascinerend begrip, dat Frank Deuring introduceert in ‘Superfalen’: de faalparadox. Wat blijkt? Focus op presteren leidt tot mindere prestaties dan focus op leren. Met andere woorden: leerdoelen voor het proces zijn effectiever dan prestatiedoelen voor het eindresultaat. Terwijl die laatste toch vaak leidend zijn in organisaties. Reden genoeg om voorbij de faalparadox te komen, met radicale openheid over fouten.'

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

3
0

Deel dit artikelOok een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

3
0

Deel dit artikelOok een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden