Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Van Sluimeren naar Sprankelen  - Pak de regie in de 24/7 ratrace

‘In de schaduw van de dagelijkse kantoorroutine sluimert iets: minstens de helft van de medewerkers gaat niet voluit. Dit knaagt aan levensgeluk en kost organisaties handenvol geld. Is dat wat we willen?’ In het boek ‘Van Sluimeren naar Sprankelen’ leggen Viktor Steijger, Stephen Steijger, Erik Steijger en Arjan Jansen van ’t Land uit hoe je dit sluimerende probleem opspoort en effectief aanpakt. Een preview.

Stephen Steijger | 22 januari 2024 | 2-3 minuten leestijd

Een opvallende trend is het fenomeen ‘quiet quitting’: fysiek aanwezig, maar mentaal afgehaakt. Subtiel, stil en vaak vermoeid, beperkt tot wat strikt nodig is voor het salaris. Weinig tot geen extra inzet, en bij verminderde productiviteit krijgt een werkgever minder waar voor zijn geld. Wij noemen dit onnodige verspilling.

Niets is wat het lijkt! De helft loopt op zijn tenen of is ‘stilletjes afgehaakt’. Dit is echt een blinde vlek voor veel organisaties!

Sluimeren betekent dat je minder energie geeft, niet het beste uit jezelf halen, minder actief zijn en niet in staat zijn om te vlammen. Een laag verzuim betekent niet dat er geen medewerkers zijn met motivatieverlies, overwegingen om te vertrekken of een verstoorde werk-privébalans hebben. Het is naar ons idee van alle tijden, alleen lijkt het nu meer aanwezig.

VitaliTrend-scan

Ben je klaar voor groei, leren en het verschil maken in jouw leven en dat van anderen? Een essentieel onderdeel van ons boek is de unieke VitaliTrend-scan®, een digitale thermometer waarmee je binnen 3 minuten kunt ontdekken hoe het staat met jouw welzijn, werkgeluk en prestaties, of die van je team. Wij signaleren de ‘rode vlaggetjes’ en tonen hoe je weer de regie kunt nemen om jezelf of je team naar nieuwe hoogten te brengen!

Klavertje zeven

In deel 1 dagen we je uit tot diepe zelfreflectie aan de hand van de zeven VITAAL! principes van persoonlijk leiderschap. Met praktische handvatten, zoals een introductie van het integrale concept van het ‘Klavertje Zeven’, biedt het sleutels tot werkplezier, geluk en verbeterde prestaties. Ook het WENDBAAR-handvat voor realisatiekracht komt aan bod, om stapsgewijs daadwerkelijk te kunnen groeien, veranderen of zelfs transformeren. De auteurs introduceren verder het B.R.U.I.S.-model voor het verbeteren van het teamklimaat en de psychologische veiligheid. Ze presenteren vier energiestanden die ons dagelijks leven beïnvloeden: Sluimeren, Stressen, Sudderen en Sprankelen.

Tien waardevolle lessen

In deel 2 van Van Sluimeren naar Sprankelen nemen we je mee op een aangrijpende reis met het waargebeurde verhaal van Edwin Swarthoedt. Ontdek hoe je kunt floreren in een wereld vol uitdagingen. Dit echtgebeurde verhaal komt tot leven en biedt inzichten, handvatten en tips. Als leidinggevende, professional of persoonlijk leider leer je hoe je tien waardevolle lessen naadloos kunt integreren in je dagelijkse praktijk.

Een quiet quitter is op z’n best nog aan het ‘vinken’, maar allang niet meer aan het ‘vonken’.

In een veranderende wereld zijn onze innerlijke kompassen en leiderschapsvaardigheden van onschatbare waarde. Van Sluimeren naar Sprankelen biedt inspiratie en praktische handvatten voor een sprankelende werkomgeving. Of je nu leidinggevende, coach of professional bent, het boek is een bruistablet om potentieel te ontketenen. Met een voorwoord van bestsellerauteur Luk Dewulf ontdek je hoe je te midden van moderne uitdagingen kunt sprankelen.

Over Erik Steijger

Drs. Erik Steijger MBA (1973) is van huis uit bedrijfseconoom en heeft ruim 25 jaar managementfuncties vervuld bij onder meer Ahold (Delhaize), Tetra Pak en SIG Group in verschillende disciplines in binnen-en buitenland, waaronder Egypte, Italië en Duitsland. Momenteel is hij werkzaam als Commercial Director Flexible Packaging bij SIG Europa. 

Over Stephen Steijger

Stephen Steijger is trainer, (team) coach en DGA/managing partner van Optimaal Talent BV. Stephen is bij de VU opgeleid executive Coach en is geaccrediteerd senior NOBCO-coach. Hij wordt ingezet bij top-100 bedrijven en overheidsbedrijven. Dagelijks is hij vanuit zijn missie gericht op het vergroten van talent- en teamontwikkeling en resultaatgerichtheid in dienst van organisatieontwikkeling.

Over Viktor Steijger

Viktor Steijger MGM is trainer, (team) coach en DGA/managing partner van Optimaal Talent BV. Hij vervult met plezier en gedrevenheid de rol van (executive) teamcoach, trainer en 1-op-1 coach. Aan de Rijksuniversiteit Groningen voltooide hij de executive- studie Master of General Management (MGM), waarbij hij zich onder meer specialiseerde in de disciplines talentmanagement en verandermanagement.

Over Arjan Jansen van 't Land
Arjan Jansen van ’t Land is zelfstandig coach, trainer en inspirator. Werktuigbouwer, businesscoach en al ruim 35 jaar actief binnen het mkb. Zijn dagelijkse opdrachten als zelfstandig professional: training en coaching op het gebied van gedragsstijlen en drijfveren, werkgeluk, loopbaanontwikkeling en (persoonlijk) talentmanagement

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Erik Steijger, Stephen Steijger, Viktor Steijger
Van Sluimeren naar Sprankelen

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden