Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Better Practices of Project Management (2e druk, 2011)

Projectleider-Worden.nl is altijd op zoek naar de beste boeken voor beginnend projectleiders die zich het mooie vak van projectmanagement eigen willen maken. Niet vaak krijgen wij een boek in handen dat zo goed aansluit op onze doelgroep en tegelijkertijd zo compleet is als 'Better Practices of Project Management' van John Hermarij. Het is een zeer compleet en toegankelijk naslagwerk waarin Hermarij alle aspecten uit de IPMA Competentie Baseline in begrijpelijke taal uitlegt, voorzien van verhelderende voorbeelden en schema's. Hermarij zegt het zelf in zijn inleiding, maar het gaat ook voor ons op: hadden wij dit boek maar gehad toen wij begonnen als projectleider. Een standaardwerk heeft het licht gezien.

Projectleider-Worden.nl | 12 augustus 2011

John Hermarij heeft 'Better Practices of Project Management' opgebouwd rondom de IPMA Competentie Baseline: de internationale standaard voor projectmanagementcompetenties bestaande uit de drie groepen elementen 'technieken', 'gedrag' en 'context'. De 20 technische competentie-elementen hebben betrekking op de 'harde' en de 15 gedragsmatige competentie-elementen op de 'zachte' kant van projectmanagement. De 11 contextuele elementen beschrijven de competenties van projectleiders in relatie tot de omgeving. Alle elementen komen uitgebreid aan bod. Na een korte inleiding die u het element beter doet plaatsen, volgt een inhoudelijke uitwerking van de verschillende processtappen. Handig, want zo hebt u direct een overzicht van de stappen die u moet nemen, inclusief een toelichting. Tot slot – en juist dat waarderen wij zo – voorziet Hermarij u van interessante achtergrondinformatie en plaatst hij het element in een internationale context van verschillende culturen. Het resultaat is een ruim 600 pagina's dik naslagwerk dat zijn gelijke niet kent in compleetheid en helderheid. Weliswaar is het boek geschreven in het Engels maar het leest makkelijk. Een beetje projectleider kan dit zonder problemen volgen. De korte en kernachtige tekstblokken, lettertype, lay-out, en het gebruik van kaders en schema's maken het prettig om te lezen. De opbouw rondom de elementen maakt dat u het boek in delen en in uw eigen gewenste volgorde kunt lezen. Doordat het boek zo compleet is, is het niet alleen geschikt voor beginnend projectleiders. Ook de ervaren projectmanager zal het regelmatig openslaan, en het boek is een uitstekende basis bij IPMA-D en IPMA-C certificering. Wat Projectleider-Worden.nl komt 'Better Pratices of Project Management' van John Hermarij op de lijst met standaardwerken die in de boekenkast van iedere projectleider thuishoren.

Over Projectleider-Worden.nl
Projectleider-Worden.nl is een samenwerkingsverband van ervaren projectmanagers die uit liefde en passie voor het vak projectleiders op weg helpen en ondersteunen met informatie, tips, advies en voorbeelden. De redactie van Projectleider-Worden.nl beoordeelt samen relevante nieuwe boeken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden