Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Masterclass Building Tribes

Anders kijken naar organisatiecultuur, macht en veranderen

Seminar met Jitske Kramer

Seminar met Jitske Kramer

Masterclass Building Tribes

Anders kijken naar organisatiecultuur, macht en veranderen

Met...

Jitske Kramer Jitske Kramer

Over dit seminar

In deze bijzonder mooie masterclass neemt Jitske je mee in de wereld van de Corporate Antropologie. Om te ontdekken hoe mensen al 50.000 jaar tribes bouwen en wat we daar in onze moderne organisaties van kunnen leren.

Ik ga op reis en neem mee

Tijdens deze dag krijg je een diepgaand begrip over hoe mensen culturen vormen en hoe culturen mensen vormen. Een organisatie is een levend geheel die je niet slechts met powerpoint slides en nieuwe KPI’s in beweging kunt krijgen. Onderwerpen van deze masterclass:

 • De essentie van cultuur en antropologisch onderzoek naar organisatieculturen.
 • De rol van leiders, zeker waar het gaat om macht, ranking en verschillende vormen van hiërarchie.
 • Hoe je onderlinge relaties creëert en vertrouwen laat groeien via reciprociteit.
 • Waarom je culturen niet kunt veranderen door ‘nieuwe waarden uit te rollen’ en wat de kracht van virale verander interventies zijn.
 • Hoe je de chaos die hoort bij een transitiefase kunt (en moet) benutten.
 • Hoe je van jouw organisatie een levend geheel maakt

Een must voor iedereen die organisatieculturen wil vormen, bestendigen en veranderen. Voor leiders en bestuurders. Voor consultants en anderen die dit proces begeleiden. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de dynamiek van mensen.

Boekenpakket bij dit seminar

Building Tribes - Reisgids voor organisaties
Jitske Kramer
Building Tribes - Reisgids voor organisaties
49,95

Programma

9:30 Start
17:00 Borrel
College 1 De essentie van organisatiecultuur
Mensen bouwen al 50.000 jaar tribes en daar kunnen we in onze moderne organisaties van leren. Wat is eigenlijk cultuur, en wat niet? Uit welke elementen bestaat een cultuur? Waar moet je naar kijken om een cultuur te leren begrijpen? Wat is de geschiedenis en onderzoeksmethode van de culturele antropologie? Wanneer is een organisatiecultuur functioneel en wanneer disfunctioneel? > Waar dat zit, cultuur. Hoe onderzoek je dat? > Drie manieren van cultuuronderzoek, met de bijbehorende voor- en nadelen > Inzicht in antropologische onderzoeksmethoden in organisaties. Om de waarden in actie in beeld te krijgen. Om de analyse te kunnen maken over wat functioneel is in de huidige cultuur en wat er moet veranderen.
College 2 Cultuurvorming en macht
Een college over de antropologische lessen over het belang van leiders in cultuurvorming, interactie en besluitvorming. En hoe het samenspel tussen power (doelgerichtheid, macht en ranking) en love (mensgerichtheid, samen en verbinding) hierbij een cruciale rol speelt. Over vertrouwen, reciprociteit en loyaliteit. Leiderschap krijgt een nieuwe dimensie. > Het belang van interactie en besluitvormingsprocessen en de rol van leiders hierin > Hoe leiders de boel klem kunnen zetten door aan hun positie vast te willen houden en hoe bewustzijn van onderlinge reciprociteitsverhoudingen vertrouwen en loyaliteit kan vergroten > Hoe doorbreek ongewenst silodenken, vervelende breuklijnen en een eilandjes cultuur.
Lunch - gezond en vegetarisch
College 3 Cultuurverandering
Culturen veranderen voortdurend en altijd. Toch mislukken de meeste geplande cultuurtrajecten. Niet als je de kennis en kunde van de antropologie gebruikt. Een college over hoe je jouw verander verhaal, de narrative of change, centraal stelt. Hoe je virale veranderingen kunt doorvoeren. Over hoe elke transformatie en elke cultuurverandering een andere aanpak vraagt. Over fuseren en samenwerken met andere tribes, organisaties. Een college vol antropologische kennis om een cultuurverandering zo te regisseren dat nieuw gedrag zich als een lopend vuurtje door de organisatie verspreidt. > Een gezamenlijke verhaal verbindt en in een verandering is een passende 'narrative of change' onmisbaar. > Een cultuurverandering betekent een collectieve gedragsverandering. Hoe maak je gewenst gedrag ‘besmettelijk’. > En waarom mislukken zoveel cultuurveranderprojecten; een recepten lijst van wat je vooral niet moet doen.
College 4 Transitiefase. Liminaliteit. Magische tijd.
Cultuur ordent voor ons het dagelijks, gewone, leven. Verandering gaat over het anders doen, het buitengewone. Iets nieuws geeft altijd chaos. Hoe gaan we daar mee om? Antropologen spreken van het ondertussen. Een liminale fase die specifiek leiderschap vraagt. Met praktisch, ethische en magische vraagstukken. Wie mag de loop der dingen veranderen? Wie draagt het chaotische proces van veranderen binnen de organisatie? Ruimte maken voor nieuw, betekent ook ‘holding space’ voor gevoelens van onzekerheid. Het vraagt leiders met lef en resilience en oog voor magie. > Bewustwording van cruciale gebeurtenissen bij verandering en waarom antropologen dit ‘liminaliteit’ noemen > Gebruik maken van de chaos en de onzekerheid in het ontwerp van een cultuurverandertraject > Kracht van overgangsrituelen leren benutten bij veranderprocessen
Borrel en nazit - gelegenheid om na te praten
The day after
Om het meeste uit de dag te halen, is het aan te raden om de dag na deze masterclass ruimte te reserveren voor reflectie. Met jezelf. Of met mensen uit je team. Zo kun je de geleerde lessen meteen toepassen op je eigen praktijk.

Sprekers

Jitske Kramer
Jitske Kramer
Jitske Kramer is antropoloog, internationaal spreker, bestsellerauteur en oprichter van Human Dimensions. Van haar boeken De Corporate Tribe, Building Tribes, Deep Democracy, Jam Cultures, Wow! Wat een verschil, Voodoo, Werk heeft het gebouw verlaten enTricky Tijden zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. Haar boeken zijn vertaald in het Engels, Duits en Russisch.

Praktische informatie

Locatie

Spant! Bussum
Spant! Doctor Abraham Kuyperlaan 3 1402 SB Bussum

Routebeschrijving

Programma

De Masterclass bestaat uit vier colleges:

1. De essentie van organisatiecultuur | Onderlinge relaties en hoe je die onderzoekt

2. Cultuurvorming en macht | Interactie, besluitvorming en leiderschap.

3. Cultuurverandering | Zonder collectieve gedragsverandering is er geen cultuurverandering.

4. Transitiefase | De chaos van verandering benutten, liminaliteit.

Voorwaarden

De Masterclass Building Tribes wordt georganiseerd door Verhaal met Impact, in samenwerking met Human Dimensions. De facturatie wordt gedaan door Human Dimensions. Voor de afhandeling van jouw aanmelding geven we jouw persoonsgegevens aan allebei deze partners door.

Groepskorting
Kom je met 5 of meer personen dan kunnen we je een groepskorting bieden van 50 euro p.p.. Meld je in een keer voor 5 personen (of meer) aan via deze zite en geef in het opmerkingenveld aan dat je van de korting gebruik wilt maken. De factuur wordt hierop aangepast.

Annuleren
Ben je bij nader inzien helaas verhinderd? Dan kun je tot een maand voor aanvang van het congres kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het congres betaal je 25% van de deelname kosten. Pas daarna ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Uiteraard kun je je altijd gratis laten vervangen door iemand anders.

Let op: annuleren kan uitsluitend per e-mail via Verhaal met Impact.

Ook interessant voor u"

26 SEP
Masterclass
Wat doet u als u iets hoort waar u het absoluut niet mee eens bent? Hoe blijft u dan geconcentreerd en geduldig luisteren? Wanneer gebruikt u welke luistertechniek? Hoe gaat u om met emoties en onbewuste vooroordelen? Hoe stimuleert u het luisteren naar elkaar? Meer
699,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-
05 NOV
Collegereeks
In vier colleges ontwikkel je de kennis en vaardigheden over het werken aan sociale en psychologische veiligheid in jouw organisatie en team. Meer
1.695,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden