Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Seminar

Het Grote Coachevent 2024

Leren. Groeien. Coachen.

Seminar met Anne de Jong, Hilde Backus, Mark Tuitert, Jane Alice Coerts, Onno Hamburger, Paula Kolthoff, Sergio van der Pluijm, Marnix Reijmerink

Seminar met Anne de Jong, Hilde Backus, Mark Tuitert, Jane Alice Coerts, Onno Hamburger, Paula Kolthoff, Sergio van der Pluijm, Marnix Reijmerink

Het Grote Coachevent 2024

Leren. Groeien. Coachen.

Met onder andere...

Anne de Jong Anne de Jong
Hilde Backus Hilde Backus
Mark Tuitert Mark Tuitert

Over dit seminar

Laat je inspireren door de volgende sprekers en onderwerpen:

 • Anne de Jong – Wat doe je als er gedoe is tussen twee mensen
 • Mark Tuitert – Train je stoïcijnse mindset
 • Onno Hamburger – Coachen op werkgeluk. Hoe dan?
 • Marnix Reijmerink – Professionele nabijheid in de begeleidingspraktijk

En kies voor een van de drie workshops met Sergio van der Pluijm over wat voor coach jij wil zijn, Jane Coerts en Paula Kolthoff over veerkrachtig bewegen en Hilde Backus over wandelcoaching.

Boekenpakket bij dit seminar

Het ambacht van de secure-base coach
Jakob van Wielink
Het ambacht van de secure-base coach
38,50
Wandelcoaching bij stress en onzekerheid
Hilde Backus
Wandelcoaching bij stress en onzekerheid
25,50

Programma

9:00 Ontvangst
16:00 Einde en borrel
9:25 Opening
9:30 Hoe geef je een veilige basis vorm als begeleider?
Een begeleidingsrelatie vraagt om een veilige bedding, waarbinnen cliënten met hun verhaal tevoorschijn kunnen komen. Om werkelijke verbinding met je cliënt te kunnen maken, is verbinding met jezelf nodig. En dat vraagt om fundamentele zelfzorg. Hierin ontmoet je als begeleider je eigen hechtingspatronen en triggers, en ook je kwetsbaarheid. Ontdek de kracht van professionele nabijheid en secure bases voor succesvolle begeleiding. - Hoe geef je professionele nabijheid vorm in de begeleidingsrelatie? - Waarom moet je je eigen hechtingsgeschiedenis kennen om nabij te kunnen zijn? - Wat is de kracht van secure bases voor zelfzorg én het effectief en professioneel begeleiden van cliënten? Marnix Reijmerink leert je over het belang van professionele nabijheid in de begeleidingspraktijk en de noodzaak van zelfzorg en secure bases daarbij.
10:15 Coachen op werkgeluk. Hoe dan?
Werkgeluk wordt een steeds belangrijker thema. Het beschermt medewerkers tegen stress en burn-out, draagt bij aan de wendbaarheid, focus en innovatiekracht van medewerkers. Mede daardoor komen er steeds vragen van medewerkers en teams om hen te coachen op werkgeluk. Maar hoe doe je dat? Hoe kun je coachees echt helpen om werkgelukkiger te worden? - In hoeverre is werkgeluk echt beïnvloedbaar? - Aan welke acht knoppen kun jij als coach draaien bij werkgeluk? - Welke competenties en overtuigingen zijn cruciaal voor een coach om effectief en impactvol te coachen op werkgeluk? Onno Hamburger deelt, op interactieve en inspirerende wijze, direct toepasbare inzichten om nog effectiever te kunnen coachen op werkgeluk.
11:00 Pauze
11:30 Hoe pak je gedoe in relaties aan?
Goede relaties zijn het belangrijkst voor het ervaren van geluk en mensen met goede relaties zijn gezonder. Toch is het niet altijd makkelijk, vaak ontstaat er gedoe. Gelukkig zijn er tools om twee mensen te coachen die gedoe hebben. Hoe zorg je ervoor dat zij elkaar weer horen en dat jij niet partijdig wordt? - Wat kun je doen als er gedoe is tussen twee mensen? - Op welke manier coach je zuiver als er sprake is van ingewikkelde interactie? - Hoe zorg je ervoor dat je als coach niet partijdig bent? Anne de Jong helpt je als coach het brein weer te openen zodat er weer samenwerking, een goede relatie en levendige liefde mogelijk is.
12:15 Lunchpauze
13:45 Keuzeprogramma workshops:
workshop 1 Wat voor coach wil je zijn?
Veel coaches verdiepen zich in een specifieke methode en proberen daar steeds beter in te worden. Of ze vullen hun toolbox met telkens nieuwe methoden en technieken. Dit is allemaal mooi, maar heb je je weleens afgevraagd wat voor coach jij wilt zijn, los van je methoden en je toolbox? - Welke waarden wil jij als coach belichamen en in hoeverre ben je bereid daarin keuzes te maken? - En hoe ga je om met de ‘nadelen’ van je keuze. Mogen die er ook zijn? - En hoe ga je met jezelf om als je een keer niet voldoet aan je eigen standaarden? Sergio laat je op speelse en liefdevol confronterende wijze nadenken over deze en andere vragen. En eerlijk is eerlijk: hij zal daarbij putten uit een methode, namelijk ACT met daaroverheen een vleugje (zelf)compassie.
workshop 2 Veerkrachtig bewegen
Je lichaam kan een kompas zijn in je coachgesprekken. Inzicht in je fysieke signalen en reactiepatronen maakt dat je sterker staat als coach. In deze ervaringsgerichte workshop leer je de wijsheid van je lichaam te gebruiken aan de hand van werkvormen uit Systemisch Werk en Embodied Learning. Je zult merken dat dit de ontmoeting met je cliënten verdiept; dat hoofd, hart en buik moeiteloos kunnen samenwerken. Jane en Paula nodigen nadrukkelijk ook jonge coaches uit om deel te nemen. Je ervaart hoe je via lichaamsoefeningen kunt groeien in: - De verbinding met jezelf - De verbinding met je cliënt - De verbinding met de ruimere context Jane Coerts en Paula Kolthoff ontwikkelden gezamenlijk een leiderschapsprogramma voor leiders en begeleiders tussen 25 en 35 jaar – Young Embodied Leadership (YEL)
workshop 3 Ga mee naar buiten en beleef Wandelcoaching!
Wandelen in de natuur werkt stressverlagend, je kunt weer helder denken en je gevoelens beter interpreteren, we krijgen oplossingen en creatieve ideeën. En daarbij verhoogt ook nog de stemming! - Veel mensen weten dit, maar … hoe kun je deze effecten krijgen en vergroten in je wandelcoaching? Hoe kun je natuur betekenisvol maken zonder dat het zweverig wordt? En hoe kan het fysieke lichaam van invloed zijn op de psyche? - We gaan naar buiten! Met enkele goedwerkende oefeningen ervaar jezelf het effect. De oefeningen kun je meteen al in de praktijk toepassen bij je coachees. - En daarbij een korte, sappige (niet droge) wetenschappelijke verklaring waarom wandelcoaching werkt. Zodat je dit kunt uitleggen aan je klant, cliënt, coachee, opdrachtgever of werkgever. Hilde Backus neemt je mee naar buiten. Je ervaart wandelcoaching, je ontspant, komt op adem en … je wilt nooit meer anders.
14:45 Pauze
15:00 Zo train je een stoicijnse mindset!
‘De lessen die ik tijdens mijn carrière als schaatser leerde, gingen veel verder dan mijn vak. Ze gingen over het leven en het nemen van verantwoordelijkheid.’ Mark vertelt een gepassioneerd verhaal over dromen en sterker worden door tegenslagen. Over moed tonen, keuzes maken, succesvol samenwerken, eigen verantwoordelijkheid nemen en persoonlijk leiderschap ontwikkelen. ‘Zoek je eigen grenzen op. Durf te falen en buig tegenslagen en onzekerheden om tot een drijvende kracht.’ - Laat je inspireren om je eigen weg te kiezen en je drive te vinden - Zo train je je stoïcijnse mindset, toepasbaar voor elke situatie Mark Tuitert neemt je mee in zijn lessen uit zijn sportcarrière als schaatser, die gaan over sterker worden door tegenslagen.
15:45 Wrap-up en afsluiting
16:00 Borrel

Sprekers

Anne de Jong
Anne de Jong
Hilde Backus
Hilde Backus
Hilde Backus is psycholoog en wandelloopbaancoach. Zij coachte de afgelopen jaren meer dan vijfhonderd professionals en managers naar helderheid in de unieke combinatie van persoonlijke talenten en wensen. Het resultaat vormt een precies passende concrete functie, functierichting of rol, zodat mensen met plezier hun talenten inzetten en verder ontwikkelen.
Mark Tuitert
Mark Tuitert
Mark Tuitert stond te boek als het grootste schaatstalent ter wereld, maar valpartijen, ziekte en persoonlijke worstelingen voorkwamen een glansrijke weg naar de top. Na het winnen van Olympisch goud in Vancouver en deelname aan de Spelen in Sochi in 2014, besloot Mark zijn talenten op ander gebied te ontwikkelen.
Jane Alice Coerts
Jane Alice Coerts
Onno Hamburger
Onno Hamburger
Paula Kolthoff
Paula Kolthoff
Paula Kolthoff werkt als trainer, (team-)coach en adviseur en is auteur van Stevig staan in intense situaties - Balans in je leiderschap met Embodied Learning.  Ze heeft een trainingsprogramma Embodied Learning voor leiders en ontwerpt lichaamsgerichte oefeningen bij training, opleiding en leiderschapstrajecten.
Sergio van der Pluijm
Sergio van der Pluijm
Sergio van der Pluijm studeerde algemene sociale wetenschappen. Hij werkte 15 jaar in het reclasseringsveld, een rijke leerschool qua termen als ‘motivatie', ‘weerstand' en ‘gedragsverandering'. Hij verdiepte zich in diverse coachmethodes. In 2010 richtte hij trainingsbureau Bewezen Effect op en heeft als missie om evidence-based coachmethoden toegankelijk te maken voor een breed publiek.
Marnix Reijmerink
Marnix Reijmerink
Marnix Reijmerink (1978) is partner in De School voor Transitie. Hij begeleidt teams, organisaties en hun leiders in binnen- en buitenland bij hun (leiderschaps)ontwikkeling. Marnix is hoofdopleider van de opleiding Secure Base Teamcoachen. Daarnaast werkt hij met een bijzondere focus rond het thema mannelijk leiderschap.

Accreditatie

Beroepsregister LVSC heeft 1,5 punt toegekend aan dit congres.

Praktische informatie

Locatie

AFAS Theater Leusden

AFAS Theater Inspiratielaan 3 3833 AV Leusden Nederland

Routebeschrijving

Programma

De volgende sprekers:

 • Marnix Reijmerink – Hoe geef je een veilige basis vorm als begeleider?
 • Onno Hamburger – Coachen op werkgeluk. Hoe dan?
 • Anne de Jong – Hoe pak je gedoe in relaties aan?
 • Mark Tuitert – Zo train je een stoicijnse mindset!

En kies uit deze drie workshops:

 • Sergio van der Pluijm – Wat voor coach wil je zijn?
 • Jane Coerts en Paula Kolthoff – Veerkrachtig bewegen
 • Hilde Backus – Ga mee naar buiten en beleef Wandelcoaching!

Voorwaarden

Organisatie
Het Grote Coachevent wordt georganiseerd door Boom Coaching (onderdeel van Koninklijke Boom uitgevers). De factuur ontvang je van Koninklijke Boom uitgevers.

Kosten en korting
Prijs p.p. € 350, exclusief btw, inclusief twee boeken.
Tot en met 19 januari geldt een vroegboekkorting van 10%.

Annuleren
Bent u bij nader inzien helaas verhinderd dan kunt u tot een maand voor aanvang van het event kosteloos annuleren. Vanaf vier tot twee weken voor aanvang van het event betaalt u 25% van de deelname kosten. Pas daarna bent u het volledige bedrag verschuldigd. Uiteraard kunt u zich altijd gratis laten vervangen door een collega.
Let op: annuleren kan uitsluitend schriftelijk/per mail.

Verder verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden van Koninklijke Boom uitgevers.

Ook interessant voor u"

20 JUN
Seminar
Op 20 juni 2024 vindt voor de 9e keer Het Grootste Kennisfestival van Nederland plaats in Deventer. Met als thema: Innovatief Organiseren. Meer
796,-
20 JUN
Seminar
Op 20 juni 2024 vindt voor de 9e keer Het Grootste Kennisfestival van Nederland plaats in Deventer. Met als thema: Innovatief Organiseren. Meer
219,-
26 SEP
Collegereeks
Het is een open deur, maar samenwerken wordt steeds belangrijker en gevarieerder. Psychologische kennis is een absolute must voor managers. Wetenschappelijk getoetst, toegankelijk gebracht door absolute toppsychologen. Meer
3.995,-

Rubrieken

Populaire producten

  Personen

   Trefwoorden